Nieuwjaarsconcert Excelsior schot in de muzikale roos

TWELLO-

2020 is muziekvereniging Excelsior uit Twello anders gestart dan andere jaren. Voor het laatst in 2002 een nieuwjaarsconcert, dat werd dus tijd voor een herhaling van toen. Nou het werd natuurlijk geen blauwdruk van 2002, maar een zeer flitsend programma om het nieuwe jaar mee te gaan starten.

Vorige week zondagmiddag, 12 januari, werd in sporthal Jachtlust in Twello het nieuwjaarsconcert georganiseerd. Met ruim 200 toehoorders in de zaal werd om 16.30 uur begonnen aan een non stop programma. Presentator Jos Bosch gaf met zijn fijne uitleg over de te spelen werken de muzikanten even wat ruimte om zich op te laden voor het volgende muziekstuk.
Een grote wens vanuit Excelsior was om eens een concert te organiseren met solisten die niet standaard in een fanfare bezetting spelen. Er werd door de concert- en muziekcommissie gezocht en 2 solisten, Freke van Krimpen (viool) en Tom Gregoor (gitaar) werden bereid gevonden om samen met Excelsior te gaan optreden.

Tijdens het binnenlopen van de gasten werden zij muzikaal onthaald door vioolleerlingen van Katerina. Zij is o.a. verbonden aan muziekles Twello.

Excelsior openende haar nieuwjaarsprogramma met Feierliche Einzug van Strauss, een muzikale knipoog naar het traditionele nieuwjaarsconcert wat op 1 januari op televisie te zien is vanuit Wenen. Freke van Krimpen soleerde tijdens Tango Esplendido, in dit prachtige werk zijn drie bekende tango’s verwerkt. Een groot compliment voor de solist hoe zij zich muzikaal wist te presenteren. Ook het orkest wist op zeer muzikale wijze deze jonge soliste te begeleiden.
Tijdens Innuendo, Europa, A night like this en Another brick in the wall was het de beurt aan de Winterswijkse gitarist Tom Gregoog. Op fenomenale wijze nam hij de gitaar solo’s voor zijn rekening. Zowel solist als orkest genoten zichtbaar van deze samenwerking.

60 jaar muzikant
In 1960 werd Gerda Borger – Denekamp, lid van Excelsior, samen met andere kinderen van Demmerskamp en haar broers begon ze aan haar muzikale carriere. De eerste jaren speelde op de alt hoorn en nadat deze instrumenten niet meer gebruikt werden in de fanfare maakte ze de overstap naar de bugel. Gerda heeft zich in de afgelopen 60 jaar op allerlei manieren ingezet voor de vereniging. Vanuit de muziekbond KNMO kreeg zijn een prachtige gouden speld met 2 zirkonia’s.
Excelsior spreekt de hoop uit dat Gerda nog vele jaren muziek kan blijven maken en dankt haar voor alles wat zij voor de club heeft gedaan.

Het nieuwjaarsconcert werk afgesloten met het overbekende Happy New Year van Abba.

woensdag 22 januari

Deel dit bericht