Nieuwjaarsconcert Slanina-Cesta Musikanten

VOORST- Blaaskapel Slanina-Cesta Musikanten uit Voorst organiseert zondag 26 januari een Nieuwjaarsconcert in het Dorpshuis te Voorst. Naast een eigen repertoire van Oostenrijkse en Tsjechische muziek zijn er dit keer weer gastartiesten. Vaste gasten zijn natuurlijk het harmonicaduo Annie & Marie dat het publiek bij het binnenkomen van de zaal en tijdens de pauze vermaken met hun gezellige muziek.

Het succes van een gezamenlijk concert samen met het Oosterhuuzens Dialectkoor van enkele jaren terug, wordt nog eens een keer overgedaan. De samenwerking tussen de blaaskapel en het dialectkoor was toen wel bijzonder en daarom heeft de organisatie besloten om dit Nieuwjaarsconcert nog eens samen te doen. Een verrassende muzikale middag met veel muziek en gezellige samenzang van het dialectkoor.

Wie deze muzikale middag wil bijwonen heeft een entreekaart nodig. Een kaartje kost 6 euro en is verkrijgbaar bij de voorverkoopadressen Bakker Bril Rijksstraatweg 24 te Voorst, Dorpshuis aan de Schoolstraat 14 in Voorst en bij boekhandel Oonk aan de Stationsstraat 4 te Twello. Natuurlijk zijn er aan de zaal ook kaarten verkrijgbaar.

Afscheid Gerrit Lentink

Voor oprichter en muzikaal leider Gerrit Lentink is het Nieuwjaarsconcert zijn laatste optreden. Gerrit is vanwege zijn gezondheid genoodzaakt om te stoppen. Vorig jaar was het blazen op zijn geliefde ba instrument al niet meer mogelijk en nu is zijn gesteldheid zodanig verslechterd dat hij deze inspanning niet meer aan kan. Voor de kapel is het vertrek van Gerrit een groot gemis, want Gerrit is altijd de stuwende kracht achter de kapel geweest. Na het Nieuwjaarsconcert wordt er gekeken naar een nieuwe muzikale leider.

Het nieuwjaarsconcert is zondag 26 januari 2020 in de grote zaal van het dorpshuis in Voorst. Het concert begint om 14.00 uur en de zaal is vanaf 13.30 uur open voor publiek. Bij het Dorpshuis is voldoende ruimte om gratis te parkeren.

Afscheid van Gerrit Lentink, hier tijdens de repetitie

Slanina Cesta Musikanten

woensdag 15 januari

Deel dit bericht