Nieuwjaarsduik moet weer jaarlijks op de agenda

BUSSLOO- Als het aan Twellonaar Titus Mulder ligt moet de nieuwjaarsduik in de plas van Bussloo weer een jaarlijkse traditie gaan worden. Zijn bedrijf, Start en Finish Evenementen organiseerde de duik op Nieuwjaarsdag. Maar liefst 392 mensen schreven zich in en begonnen het nieuwe jaar met een koele start door gezamenlijk het ijskoude water in te springen. Ruim een uur voor aanvang kwamen de meeste deelnemers samen bij de recreatieplas. Nadat men zich in de tent had gemeld kreeg iedereen een fel gekleurde muts en een kaart voor de sauna. Lekker om na afloop weer mee te kunnen opwarmen. Burgemeester Jos Penninx gaf om 13.30 uur het startsein waarna iedereen richting het water rende. Veel deelnemers waren voor de gelegenheid verkleed in een flitsende outfit. Zo gingen er zelfs drie dames verkleed als nonnen te water. De watertemperatuur was rond de zeven graden en daarom bleven de deelnemers niet heel lang in het frisse water. Weer terug op het droge kon men zich warmen bij enkele houtkachels die rondom het gebouw van Pitch en Putt opgesteld stonden.

Grotere tent

Titus Mulder was na afloop zeer tevreden over deze editie. ``We jammer alleen dat Pitch en Putt de deuren niet open had. Dit had ze volgens mij ook een hoop opgeleverd. We gaan zeker volgend jaar de duik opnieuw organiseren, hopelijk weer met sponsor Voorster Nieuws.

Mogelijk gaan we dan wel een grotere tent erbij zetten, waar we de inschrijvingen, de koek en zopie en het omkleden kunnen regelen.

Deze tent zal er dan ook al staan, omdat we met de Christmas Night walk en run een week eerder ook deze tent gaan gebruiken.``

Tijdens de nieuwjaarsduik doken 392 mensen het koude water in.

woensdag 8 januari

Deel dit bericht