Nog maar een paar nachtjes slapen en Sinterklaas is weer in Twello

Twello- Op zaterdag 18 november a.s. wordt Sinterklaas om 13.59 uur op het station van Twello door locoburgemeester Peter Wormskamp begroet, met muziek van de Pietenband van muziekvereniging Cadenza en Excelsior. Om ± 14.15 uur vertrekt Sint met koets en paard in optocht naar het Dorpsplein, begeleid door zijn Pieten en de Twellose muziekverenigingen. Kinderen, ouders, opa’s, oma’s en verzorgers; iedereen is welkom om in de optocht mee te lopen.

Route

De optocht gaat via Raccordement, Duistervoordseweg, Van Ghentstraat, Marktplein, Schoolstraat naar het Dorpsplein. Gezien de te verwachten drukte verzoekt de organisatie eenieder om met de fiets of lopend te komen. Houdt u tijdens de intocht door het centrum rekening met verkeershinder; nabij het station zullen enkele wegen tijdelijk afgesloten zijn.

Programma Dorpsplein

Om ± 14.30 uur komt Sinterklaas op het Dorpsplein aan, waar al eerder (13.30 uur) het feest met DJ Pascal van start is gegaan. Nadat de locoburgemeester, Sinterklaas en zijn Pieten nu officieel heeft verwelkomd, start om 14.40 uur een spetterend optreden van SV Twello Dans, waarna het feest wordt vervolgd. Om 15.15 uur zwaaien we met z’n allen Sinterklaas en zijn Pieten uit. Ze hebben immers nog veel te doen die avond!

Vrijwilligers bedankt!

De Sinterklaasintocht wordt georganiseerd door Ondernemersvereniging Twello Centrum. De organisatoren, die zich met passie inzetten, krijgen hulp van veel betrokken vrijwilligers van o.a. Scoutinggroep de Vundelaar, Stichting Pampus, SV Twello Dans, de Twellose muziekverenigingen. Meer informatie en de uiteindelijke terugblik van de intocht zijn te vinden op: www.thuisintwello.nl en te volgen via onze Facebookpagina en instagram: Thuis in Twello.

Onderstaand nog even het programma in het kort:

- 13.30 uur Start van het feest met DJ Pascal (Dorpsplein)

- 13.59 uur Station Twello: begroeting van Sinterklaas met muziek van de Pietenband van muziekvereniging Cadenza en Excelsior

- 14.15 uur Vertrek van de Sint in optocht naar het Dorpsplein (route: Raccordement, Duistervoordseweg, Van Ghentstraat, Marktplein, Schoolstraat, vergezeld door zijn Pieten en de muziekverenigingen

- 14.30 uur Aankomst op het Dorpsplein. De locoburgemeester verwelkomt Sinterklaas

- 14.40 uur Optreden SV Twello Dans, gevolgd door muziekshow

- 15.15 uur Uitzwaaien van Sinterklaas en zijn Pieten

woensdag 8 november 2023

Deel dit bericht