Officiële opening centrum Twello

Twello- Woensdag 10 mei werd het vernieuwde centrum in Twello officieel geopend door wethouder Rosmarijn Boender in aanwezigheid van velen die er aan mee gewerkt hebben, erbij betrokken waren.

Eind september 2022 werd er gestart met de herinrichting van de Dorpsstraat, het Dorpsplein en de Schoolstraat in fases uit te voeren. Het ontwerp was in samenspraak tussen de gemeente, de ondernemersvereniging Twello Centrum en omwonenden goedgekeurd.

Duurzaamheid was een belangrijk aspect bij het realiseren. Vrijgekomen stenen werden hergebruikt. Het gemengde rioolstelsel werd veranderd in een gescheiden stelsel met vuilwater en regenwater infiltratie riolering, een betere voorbereiding op extreem weer.

Ook het groen kreeg aandacht, een boom werd verzet, nieuwe bomen geplant en bloembakken geplaatst.

Velen maakten zich tijdens de verandering zorgen over de varkentjes. Gelukkig voor hen zijn ze terug, niet op het plein maar dicht bij de bloembakken en bankjes.

Vanuit alle omliggende wegen is het centrum duidelijk zichtbaar door de verhoging.

Met de herinrichting streven de ondernemersvereniging Twello Centrum en de gemeente Voorst er naar het centrum aantrekkelijk te houden voor ondernemers, bewoners en het winkelend publiek.

woensdag 17 mei 2023

Deel dit bericht