Oliebollenkraam jubileert

TWELLO- Sinds enkele weken wordt men in het centrum van Twello getrakteerd op de (heerlijke) geur van vers gebakken oliebollen. Remco Oostenenk en Ida Oostenenk-Maas staan met hun Hollandse gebakkraam wederom op de vertrouwde plek naast de Rabobank om de liefhebbers van deze lekkernij te bedienen. En dat zijn er nogal wat, groot, klein, jong, oud, het overgrote deel van de Nederlanders weet de oliebol te waarderen.

20 jaar heerlijke oliebollen
Remco en Ida zijn er de afgelopen 20 jaar in geslaagd om een kwaliteitsproduct te bieden. Ervaring, vakmanschap en liefde voor het vak zijn voor hen de drijfveren om het zolang vol te houden. En dat geldt zeker in deze heftige en onzekere tijd waarin met name de ondernemers alle zeilen moeten bij zetten om te overleven. Ida: “Maar dat moet wel kunnen. Zoals bekend mag worden geacht, zijn er geen kermissen en festiviteiten. En juist daar is ons werkterrein en moeten we omzet draaien. Dit jaar hebben we maar 2 weken op een kermis mogen staan.”

Tijd voor een praatje
Hoe belangrijk het verkopen van oliebollen ook is, toch heeft Ida de afgelopen decennia ook tijd gemaakt voor een praatje. Ida:“Bij ons kan men altijd zomaar aankomen en maken we tijd voor babbeltje. Zeker in deze donkere dagen merken we hoeveel behoefte daar aan is, maar dit is absoluut geen probleem, dit is het mooie van ons vak. De klanten hebben de afgelopen 20 jaar meegemaakt dat wij ouders werden en onze kinderen in de kraam hebben zien opgroeien. Maar het werkte wederzijds, wij hebben de kinderen van onze klanten zien opgroeien en soms zelf ouders zien worden. Ook zij namen op gezette tijden een oliebol mee naar b.v. hun (schoon)ouders. Een betere binnenkomer is er niet aldus Ida.

Traktatie voor zorginstelling
Om het 20-jarige jubileum van de Hollandse gebakkraam toch enige luister bij te zetten heeft Ida het plan bedacht om een zorginstelling in de gemeente Voorst en omgeving een traktatie aan te bieden in de vorm van maar liefst 20 zakken (240) oliebollen. Klanten kunnen via de facbookpagina Hollandse gebakkraam Twello hun voorkeur kenbaar maken. Begin november wordt de keuze bekend gemaakt. Op deze manier wil Ida en haar gezin bijdragen aan steun voor de zorg.

woensdag 28 oktober 2020

Deel dit bericht