Ontdek de ruilboekenkasten in Twello

Twello- “Een goed boek verdient het om gelezen te worden. Zie het als een tweede leven wanneer je een boek afstaat aan één van ruilboekenkasten in de buurt”, vertelt Herman Bloo. Herman is de beheerder van de ruilboekenkast in Klein Twello (Jachtlustplein 11). Hij brengt het ruime assortiment aan boeken graag onder de aandacht.

Herman ziet het aantal boeken alleen maar toenemen: “Over het algemeen komen er meer boeken binnen dan boeken die weer meegenomen worden. Ik controleer de binnenkomende boeken en houd de kast overzichtelijk, met boeken waarvan ik inschat dat ze het meest interessant zijn. Voor ieder is wel wat wils”, vertelt Herman. “Kijk hier staan verschillende sportboeken, bijvoorbeeld over Johan Derksen en Marco van Basten. Streekromans zijn ook populair, maar ook literaire thrillers en grootletterboeken liggen hier voor het grijpen. Kinderboeken liggen hier apart, onder de trap.”

Contact met lezers

Herman zou graag met lezers in contact komen. Hij heeft een schriftje gemaakt waar lezers eventuele wensen kunnen opschrijven en/of iets kunnen vertellen over een boek of een schrijver. Daarnaast werkt Herman regelmatig informatie uit over bepaalde schrijvers welke hij in een mapje op de leestafel heeft liggen in Klein Twello. “Mensen die genieten van de ruilboeken en die er voor open staan om ervaringen te delen over hetgeen ze gelezen hebben zijn van harte welkom. Ik ben hier vaak op dinsdagochtend. De koffie is hier lekker en gratis!”, aldus Herman.

De ruilboekenkast van Herman staat bij Mens en Welzijn in Klein Twello. Heb jij boeken in te leveren? Doe ze dan in de inleverbak naast de kast. Verder staat er ook een boekenkast bij Trefpunt Duistervoorde en zijn er verschillende particuliere initiatieven in Twello.

woensdag 28 februari 2024

Deel dit bericht