Onvergetelijk afscheid voor ‘sterrenteam’ van openbare basisschool De Wiekslag

Voorst- Zie ze daar glunderend staan met een lekker ijsje in de hand voor De Wiekslag in Voorst. Wat hebben Bjorn, Rinske, Brent, Anna, Sterre, Josephine, Stef, Timo en Marc vorige week een fantastisch afscheid van hun basisschool beleefd.

Voor de negen inmiddels ex-groepachters was de limousinerit door Voorst en omgeving op woensdagavond het absolute hoogtepunt. De ouders hadden deze verrassing voor hun in galakleding gestoken kinderen geregeld. Als ware filmsterren arriveerden ze een half uur later bij de openbare basisschool.

Primeur

Nadat ze daar vervolgens één voor één via een rode loper naar binnen waren gegaan - dit gold ook voor de kinderen van groep zeven met wie zij een combigroep vormden - was het na een toespraak van directeur Nicole Schaaps tijd voor een primeur: in plaats van de gebruikelijke eindmusical kregen de aanwezigen ditmaal een eindfilm voorgeschoteld. Hierbij werd de anderhalvemeterregel keurig in acht genomen.

Lust voor het oog

In ‘Het Magische Horloge’ lieten de leerlingen zich van hun allerbeste kant zien. De film was dankzij hun enthousiasme, de uitstekende voorbereiding en professionele begeleiding een lust voor het oog. De acteerprestaties waren top, de special effects indrukwekkend en de grappige momenten talrijk. Na afloop kregen de jonge acteurs en actrices van de combigroep een langdurig en klaterend applaus.

Donderdag volgde in Appen een gezellig afscheidsfeestje met barbecue en vrijdag kwamen de negen hoofdrolspelers nogmaals naar hun ‘oude’ school om een ijsje te scoren en om meester Dennis te bedanken. Zij hadden hem na de filmvertoning op woensdag een tegel met de namen van het ‘Sterrenteam 2020-2021’ overhandigd. Een handige ouder heeft deze de volgende dag in het schoolplein verwerkt.

Fijne jaren

Na de schoolvakantie wacht ‘de negen’ een nieuw avontuur en een hopelijk heerlijke en enerverende tijd op de middelbare school. Een ding is zeker: zij zullen hun fijne jaren op De Wiekslag in Voorst nooit vergeten!

woensdag 21 juli 2021

Deel dit bericht