Op de fiets? Even niets…

TWELLO- Bellen, whatsappen of muziek luisteren terwijl je fietst. "Moet kunnen toch!" "Ík kan dat wel tegelijkertijd!" Of... valt dat tegen en zitten er toch ook risico's aan vast?

Leerlingen uit groep 7 en 8 van RKBS Martinus uit Twello hebben op dinsdag 5 november een gastles gehad van Veilig Verkeer Nederland over het gebruik van de smartphone op de fiets. Zien, leren en ervaren was het motto van de les. Het resultaat: leerlingen zijn zich meer bewust van de risico’s van bellen, gamen en Whatsappen in het verkeer. Tijdens de gastles hebben de leerlingen met elkaar gediscussieerd hoe ze kunnen voorkomen dat ze onderweg door hun mobiel worden afgeleid. Bijvoorbeeld door het geluid van de mobiel uit te zetten of de mobiel gewoon in de tas te laten. Voor het beluisteren van muziek vonden veel kinderen het een goed idee om van tevoren een playlist te maken en ervoor zorgen dat je het verkeer nog goed kunt horen. Ook je oren heb je namelijk hard nodig in het verkeer. Gaat je mobiel toch nog over, als je op de fiets zit, dan kan je natuurlijk ook gewoon afstappen. Na afloop van de lessen ondertekenden leerlingen een poster waarin ze aangeven hun mobiel in de zak te houden in het verkeer. Ook spoten enkele leerlingen een MONO-tag op de stoep bij de fietsenstallingen om iedereen bij school aan het denken te zetten.

Op de fiets? Even niets… is een lesprogramma van Veilig Verkeer Nederland, uitgevoerd in opdracht van de gemeente Voorst en het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Oost-Nederland (ROV Oost-Nederland). ROV Oost-Nederland is in Gelderland en Overijssel de partner voor verkeersveiligheid. Met hun kennis van verkeersveiligheid en van het gebied brengen ze de juiste partners bij elkaar en initiëren ze projecten. Zij richten zich daarbij op gedragsbeïnvloeding van de weggebruikers. De ambitie? Iedereen elke dag weer veilig thuis.

woensdag 13 november

Deel dit bericht