Op de kermis sloeg de vonk over voor diamanten paar Wim en Annie

Twello- Afgelopen maandag ‘vierden’ Wim Huisman & Annie Huisman-Pelgröm hun diamanten huwelijksfeest. 60 jaar getrouwd, dus zorgden de kinderen, ondanks de beperkende maatregelen, toch nog voor een leuke dag.

Wim is op 10 oktober 1935 geboren als oudste zoon van elf kinderen van Antoon en Dine Huisman, op de Zonnenbergstraat 57 in Wilp-Achterhoek. De vroedvrouw had er weinig vertrouwen in dat zo’n kleine premature baby de geboorte en kraamtijd zou overleven. Gelukkig liep het anders. Wim groeide, ondanks de oorlog, op tot een gezonde jongen en man. Door het huwelijk met Annie werd hij vader van vijf kinderen en trotse opa van tien kleinkinderen.

Annie is op 30 mei 1938 geboren als één na jongste dochter van Jan Pelgröm en Riek Pelgröm-Koolman op boerderij de Blankenhuis, aan de Blankenhuisweg in Wilp-Achterhoek. Haar ouderlijk huis is in de jaren 70 afgebroken om plaats te maken voor de aanleg van de snelweg A1. Annie verhuisde met haar ouders, één zus en twee broers naar de Zwarte Kolkstraat 45 tegenover de bakkerij van de familie Biesterbos.

Op de Duistervoordse kermis in Twello kwamen de jonge Wim en Annie elkaar tegen en tijdens het dansfeest sloeg de vonk over. Na een korte verkeringstijd werd er getrouwd in de kerk van Duistervoorde en betrok het bruidspaar de tot woning verbouwde schuur aan de Zwarte Kolkstraat. In de loop der jaren, en met hulp van velen, werd de woning verder verbouwd tot volwaardige woning voor hun gezin met vijf kinderen. Daar woonden 57 jaar met veel plezier. Wim hield van tuinieren en is bekend van buxus- en boerenkoolplantenverkoop aan huis. Als hobby heeft hij jarenlang met uiterste precisie prachtig houtsnijwerk gemaakt. Annie zorgde voor het gezin, ging graag fietsen met zussen en vriendinnen en deed veel aan handwerken. Ook heeft ze gecollecteerd voor o.a. kankerbestrijding en diabetesfonds. Ze ontdekte de gemakken van internet en de mobiele telefoon. Nu appt en mailt ze met (klein)kinderen, familie en bekenden. Sinds enkele jaren wonen ze met veel plezier aan de Sint Maartenserf in Twello. Wim’s gezondheid speelt hem de laatste jaren soms parten, maar met Annie aan zijn zijde voelt hij zich nog steeds de koning te rijk. Wim was werkzaam als vrachtwagenchauffeur, eerst bij de firma Bongertman en later als chauffeur en slachter bij slagerij Boerkamp in Twello. Het was hard werken geblazen met lange dagen om zijn gezin van het nodige te voorzien.

Annie heeft vroeger, voor haar trouwen in de huishouding gewerkt. Eerst bij de familie Van Leeuwen Boomkamp op landhuis ‘De Dijkhof’. Ook hielp ze in de huishouding bij zussen en zwagers in Apeldoorn en in de Noord-Oostpolder. Annie heeft zich daarna met grote toewijding aan de verzorging van hun gezin gewijd.

Beide echtelieden komen uit een groot gezin met aan beide zijden 10 broers en zussen. Deze grote groep mensen om hen heen zorgt voor hen voor een gezellig en druk sociaal leven. Hoewel het natuurlijk in deze tijd moeilijk is om samen te komen en feest te vieren. De plannen die gemaakt waren om in kleine kring het diamanten huwelijks jubileum te vieren zijn voorlopig geparkeerd tot later in het jaar. Want 60 jaar samen lief en leed delen, dat is een hele lange tijd en een bijzonder feit dat zeker gevierd mag worden.

woensdag 10 februari 2021

Deel dit bericht