Op zoek naar Ubuntu: Annette Nobuntu Mul geeft lezing

Twello- Tijdens de kick off van het Jaar van Elkaar 2022 zal Annette Nobuntu Mul een inleiding geven over hoe de Ubuntu-filosofie inspiratie geeft voor het leven in de Voorster samenleving: in verbinding met anderen.

Ik ben omdat wij zijn

Ubuntu. Een Zuluwoord, maar een universeel concept. Umntu Ngmuntu Ngbantu betekent letterlijk: Een mens is een mens omdat er andere mensen zijn. Oftewel: Ik ben omdat wij zijn! Dit is de basis van de Ubuntu-filosofie.

Welke lessen kunnen van betekenis zijn voor een verbonden gemeente Voorst, waar ieder mag zijn zoals hij is? Annette Nobuntu Mul, oprichter van Ubuntu Society, neemt haar publiek op persoonlijke wijze mee in haar zoektocht naar wat Ubuntu is en kan betekenen. Naar Zuid-Afrika, het land dat na apartheid oude wonden tracht te helen en dat, met de kracht van diversiteit, met recht en trots een regenboognatie wil zijn.

Met haar zoektocht naar menselijkheid in de omgang met medemensen draagt Annette bij aan het pad van gedeelde menselijkheid in onze samenleving. Dit betekent voor haar dat we elkaar in elke persoonlijke, professionele, organisatorische, religieuze en politieke ontmoeting of discussie, boven alles, als mens kunnen zien en onze gemeenschappelijke menselijkheid erkennen: ik ben omdat wij zijn en wij zijn omdat de aarde is.

Annette Nobuntu Mu is oprichter van Ubuntu Society, werkzaam bij de Internationale School voor Wijsbegeerte.

Jaar van Elkaar 2022

De lezing is onderdeel van de kick off van het Jaar van Elkaar 2022, een samenwerking van zes partijen in de gemeente. Met verschillende activiteiten wordt extra aandacht besteed aan verbinding en inclusiviteit. Zodat mensen zich (nog) meer thuis voelen in de gemeente Voorst.

Tijdens de bijeenkomst wordt ook het manifest ondertekend waarmee partners in de Voorster samenleving aangeven zich in te zetten voor een inclusieve samenleving.

Over de lezing

De bijeenkomst is maandagavond 4 juli in Klein Twello, van 19.30 tot 21 uur. Bijwonen is gratis, aanmelden is gewenst. Dat kan via k.arntzen@mensenwelzijn.nl.

Adres Klein Twello: Maarten Tromplaan 2 in Twello.

Foto: Sanne Terlouw

woensdag 22 juni 2022

Deel dit bericht