Opening Kledingbank Voorst

Voorst- Woensdag 10 mei is de Kledingbank van Voorst feestelijk geopend door wethouder Wormskamp en oprichtster Els Bosscher. De gemeente Voorst heeft dus een eigen Kledingbank, dat is goed te vergelijken met een Voedselbank die nog wat bekender is voor veel mensen.

Wat is er veel veranderd. In 2019 ging Els met tassen vol kleding op thuis-bezoek bij vluchtelingen. Dat was dan weer aanleiding voor meer vragen, zodat er met een volgeladen auto meer bezoeken werden afgelegd. Dat was niet vol te houden. Els vond een bedrijfspand in Klarenbeek (Zutphensestraat) maar dat werd al snel te klein. Bovendien was het niet zo goed bereikbaar als het huidige pand aan de Oude Rijksstraatweg in Twello (tegenover De Baar).

In de toespraakjes, voor de onthulling van het spandoek, werden nog meer belangrijke dingen gezegd. Duidelijk werd dat hard werken niet altijd gelijk staat met snel resultaat. In 2020 is de verhuizing naar Twello begonnen. Corona heeft het werk vertraagd. In september 2022 is het definitief geworden dat de Kledingbank in ieder geval 5 jaar vooruit kan op deze locatie. Plek en tijd zijn dus in orde. Met deze zekerheid kan met volle kracht aan de inrichting worden gewerkt. De aanwezigen, waaronder ook burgemeester Jorritsma, sponsoren en donateurs waren verbaasd hoe mooi de “winkel” is geworden. Daarover zei de wethouder het volgende: “doel van de Kledingbank Voorst is om mensen blij te maken”. Een mooie ontvangstruime, vriendelijke mensen en mooie kleding en schoenen helpen daarbij.

Kledingbank Voorst heeft een functie in de gemeenschap en wil inwoners graag verder helpen die een steuntje kunnen gebruiken. Het verschil met een Kringloopwinkel is dat er geen kassa is. Inwoners, vluchtelingen, statushouders en Oekraïners die met de Kledingbank een afspraak maken (zie kledingbankvoorst.nl) kunnen vier keer per jaar terecht. Uitdrukkelijk worden kinderen ook uitgenodigd om zelf kleding uit te zoeken. Op dit moment is de agenda goed vol gelopen met afspraken. Mensen weten de weg te vinden.

De Kledingbank doet een oproep aan iedereen om inwoners te tippen die hulp, zoals gratis kleding, kunnen gebruiken. Schroom hoeft er niet te zijn. Er werkt een mooi team die snapt hoe je mensen blij kunt maken.

woensdag 17 mei 2023

Deel dit bericht