Opening kringloopwinkel ‘De Struintuin’

Voorst- Zaterdag 31 juli vanaf 10.00 uur wordt Voorst weer een kringloopwinkel rijker. Astrid Smit en André Nagel, partners en allebei 58, openen in een deel van de Benring De Struintuin. Astrid en André wonen sinds vijf jaar in De Hoven (Zutphen). Ze hebben een gemeenschappelijke hobby en dat is kringloopwinkels en rommelmarkten bezoeken.

​Astrid werkt als ambulant begeleidster bij ’s Heerenloo in regio Voorst en André werkt als Field Engineer bij Aspen in Oss.

Astrid: “Als middenstandsdochter is het ondernemen mij met de paplepel ingegoten.

Mijn ouders hadden een eigen zaak, maar ik ben na mijn studie de verpleging ingegaan. Van 2008-2015 heb ik een tweedehands dameskledingzaak in Oosterbeek gerund. We verhuisden in 2016 naar Zutphen.

Tijdens een flexdienst in De Benring, het woonzorgcomplex in Voorst, liep ik in augustus 2020 door de lege ruimte van de voormalige keuken en het restaurant. De vorige kringloop was er net een half jaar uit vertrokken. Eeuwig zonde, dacht ik, als ik nu eens een kringloopwinkel zou beginnen?…en mijn ondernemershart begon weer te kloppen.”

André: “Toen Astrid mij haar plannen vertelde over de kringloopwinkel, werd ik zelf ook enthousiast. Ik handel graag in goederen (onder andere op marktplaats) en om iets te repareren, draai ik ook mijn hand niet om”.

Hun missie:

“Met onze kringloopwinkel in Voorst willen wij een sociale onderneming zijn.

Iedereen telt mee! We willen laten zien dat ouderen en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt veel kunnen betekenen in een sociale onderneming, zoals De Struintuin. Het heeft een maatschappelijk doel, zoals het voorkomen van eenzaamheid, het vergroten van eigenwaarde en het stimuleren van gemeenschapszin. We hopen daar een voorbeeld in te kunnen zijn. We gaan voor inclusiviteit en hopen om straks bijvoorbeeld samen met de dagbestedingsgroep De Waterkant van ’s Heerenloo in en om De Benring activiteiten te ontplooien. Daarnaast is de kringloopwinkel beter voor het milieu, want de ingebrachte goederen krijgen een tweede kans, er wordt minder verspild.”

Reuring in De Benring

Met een klein koffiehoekje met echt lekkere koffie, hopen ze ook wat gezelligheid te brengen. Samen met de winkel en activiteiten hopen Astrid en André op reuring in de Benring!

Verbouwing

Om de winkel van ± 250 m² te realiseren werden de voormalige recreatiezaal en de keukenruimte verbouwd. Samen met pizzeria Sahara, die later dit jaar zijn intrek neemt, en de woonzorgcoöperatie werd in overleg de ruimte verdeeld.

De Struintuin kreeg een eigen toegangsdeur en tussen de winkel en de gang van De Benring is een glazen wand geplaatst. André en Astrid voerden de verbouwing grotendeels zelf uit met behulp van plaatselijke ondernemers en zoveel mogelijk hergebruikte materialen. Zo kregen ze van een kringloopwinkel in Deventer, die gaat sluiten, veel materiaal. Dijkhof Bouw sponsorde een deel van de toegangsdeuren

De struintuin opent op zaterdag 31 juli om 10.00 uur. De openingstijden:

woensdag t/m zaterdag 10.00 - 16.00 uur.

Astrid werkt er alle dagen, André op vrijdag en zaterdag

Zie voor verder info de website, bijvoorbeeld wat betreft inbreng van goederen:

www.kringloopwinkeldestruintuin.nl

Astrid en André nog bezig met het inrichten van de winkel

woensdag 28 juli 2021

Deel dit bericht