Openstelling tuinen Beekzicht.

Voorst- Op elke woensdag en donderdagochtend van begin augustus tot half september tussen 9.30 – 12.00 uur, zijn de moestuin en de rozentuin van landgoed Beekzicht geopend voor het publiek. U bent van harte welkom een kijkje te komen nemen. De vrijwilligers van Beekzicht zijn ook aanwezig en staan u graag te woord als u vragen heeft.

De rozentuin was ooit een cadeau aan Jonker Louis Bosch van Rosenthal, de in de tachtiger jaren overleden eigenaar van het landgoed. De tuin was de afgelopen 10 jaar ernstig in verval geraakt en is, na twee jaar intensieve arbeid door vrijwilligers van Beekzicht weer in de oude luister hersteld.

Ook de moestuin staat er, dankzij het onderhoud van de vrijwilligers prima bij. Er wordt uitsluitend met biologische zaden gewerkt en er worden geen kunstmest of bestrijdingsmiddelen gebruikt. De verse groenten worden verkocht op camping de Haverkamp en in de verkoopkraam aan de Beekzichtweg. Het aanbod is geheel afhankelijk van de oogst van dat moment en wordt meermaals per week in de kraam aangevuld.

De Beekzichter KOYT.

Het beloofde Beekzichter biertje laat nog even op zich wachten. De nagisting en afrijping op de fles verloopt minder snel dan gedacht en gehoopt. Nog even geduld dus.

woensdag 12 augustus

Deel dit bericht