Opgelet: eerste Carving Weekend en Keet-Games in Voorst een week later

Voorst- Het Carving Weekend en de Keet-Games ‘Peppels in Voorst’, die oorspronkelijk voor 13 en 14 mei gepland stonden, schuift een week op. Organisatoren Thomas Weijenberg en Henrie Kloosterboer hebben nu voor 20 en 21 mei gekozen, omdat op 13 en 14 mei in Wilp-Achterhoek het Lollebroekse Cross Weekend plaatsvindt.

Op zaterdag 20 mei gaan de carvers in Voorst om 9.00 uur aan de slag met hun vrije opdracht om van een levensgroot stuk populierenhout - ook wel peppel genoemd - een beeld te creëren. Rond 17.00 uur beginnen de 1e Open Voorster Keet-Games. Elke (zuip)keet kan zich aanmelden om de strijd met elkaar aan te gaan en in een gemoedelijke sfeer te zien wie het beste, sterkste en slimste keetteam heeft. Om 21.00 uur begint voor de deelnemers een feestavond met medewerking van DJ de Keet en de Haverkampband.

Roofvogelshow
Op zondag 21 mei kunnen carvers en keetleden die ter plaatse overnacht hebben bij Koffie- en Theehuis ’t Momentje vanaf 09.00 uur aanschuiven voor een ontbijtbuffet. Om 10.00 uur beginnen de kettingzaagkunstenaars met het afmaken van hun houtsculpturen. ‘s Middags is er een roofvogelshow. Rond 16.00 uur showen de carvers de door hen vervaardigde houtsculpturen.

Wedstrijdhouthakken
Op beide dagen van het evenement aan de Kerkstraat is er een minimarkt met een aantal kramen en bezoekers kunnen daarnaast een demonstratie bekijken van Stihl Timbersports, dat is competitief houthakken. De entree is gratis.

Opgave voor de Open Voorster Keet-Games kan bij Henrie Kloosterboer via tel. 06-37159363.

woensdag 25 januari 2023

Deel dit bericht