Opladen, ontspanning en herkenning voor mantelzorgers

TWELLO.- Mantelzorg is niet vanzelfsprekend, al kan het soms wel voelen alsof er geen andere optie is. Alle Voorstenaren die dag in, dag uit voor een familielid, vriend of buur zorgen kwamen zaterdag bij elkaar in De Fliert. Op het programma stond een dag van ontspannen samenzijn met een informele lunch, gevolgd door een scala aan workshops en een muzikale afsluiting met dank aan Cadenza Twello.

Continu ‘aan’

Een recordaantal van maar liefst 117 mantelzorgers meldde zich aan voor de jaarlijks terugkerende mantelzorgdag. In een overvolle aula praatten zij met elkaar bij tijdens de lunch verzorgd door Café De Hamer. Maar bovenal genoten zij van het vooruitzicht even een middagje voor zichzelf te hebben. Het zorgen doen zij allen met liefde, maar het continu ‘aan’ staan, is een flinke belasting waarvan een pauze zo nu en dan erg welkom is.

Workshops

Het middagprogramma bestond uit verschillende workshops naar keuze. Zo was er een groep die leerde hoe je een korte video maakt, een clubje dat van burgemeester Jos Penninx hoorde hoe zijn week er nou eigenlijk uitziet en een ander groepje nam een kijkje in Teuge bij ecologische gemeenschap Ecotribe. Er was voor elk wat wils en dat werd duidelijk gewaardeerd.

Mooie reacties

“Een middag waar ik echt iets van geleerd heb, veel nuttige tips gehad”, zegt een van de deelnemers na afloop van de workshop verhalen schrijven. “Heel interessant om eens te horen wat de burgemeester doet”, zegt een ander. “Een bloemstuk maken met hout, echt leuk om het resultaat gelijk thuis neer te kunnen zetten.” Een speciaal woordje van dank was er voor Annet Reimert van Mens en Welzijn Voorst. Als kartrekker van de mantelzorgdag wist zij ook dit jaar weer, samen met Rotaryclub Voorst, een mooi evenement neer te zetten.

Padaboem

De mannen van ensemble Padaboem van muziekvereniging Cadenza zorgden voor een verrassende muzikale afsluiting. “Wij maken popmuziek op allerlei slaginstrumenten”, leggen zij uit. “We treden in het hele land op en doen ook regelmatig mee aan wedstrijden en concoursen.”

Opgeladen huiswaarts

De mannen van Padaboem brachten de sfeer er lekker in en na het laatste praatje van mantelzorgers onderling, keerden zij allen met een opgeladen batterij én een fleurige cyclaam van Schoneveld Breeding weer richting huis. Klaar voor weer een nieuwe periode van liefdevolle zorg verlenen.

woensdag 13 november

Deel dit bericht