Overeenkomst VELUWS COLLEGE TWELLO en OMNISPORTVERENIGING SV VOORWAARTS

Twello- Het Veluws College Twello en Omnisportvereniging SV Voorwaarts zetten afgelopen week een handtekening onder een overeenkomst voor het gebruik van de sportaccommodatie aan de Kerklaan in Twello. Ook in de komende jaren kunnen de leerlingen van de school voor hun sportonderwijs terecht op de velden van Voorwaarts.

“Het is mooi dat we er samen uit gekomen zijn.” Met deze woorden van voorzitter Guido Leerkes en een ferme handdruk werd de overeenkomst tussen de Omnisportvereniging en het Veluws College Twello bekrachtigd. Piet Oosting, directeur Veluws College Twello, en Guido Leerkes ontmoetten elkaar vorige week op de sportvelden van Voorwaarts om de overeenkomst te tekenen.

“Het is een prachtige plek voor leerlingen om buiten te kunnen sporten. Al jaren maken we met veel plezier gebruik van deze accommodatie. Onze sportdocenten Kim Hutten en Matthijs Kamphuis sporten al sinds mensenheugenis op deze locatie. Voorwaarts en onze school zijn daardoor al veel langer aan elkaar verbonden.” Piet Oosting is verheugd over de overeenkomst die gesloten is. “Met het opheffen van Stichting De Laene, de vorige verhuurder, moesten we nu met Voorwaarts om tafel om nieuwe afspraken te maken”, aldus Oosting. “Het is een prachtig complex. Op de kunstgrasvelden is sporten bijna altijd mogelijk.” De school beschikt niet over eigen velden bij de school aan de Veilingstraat en maakt daarom gebruik van de sportvelden van Voorwaarts.

Voor Omnisportvereniging SV Voorwaarts was een nieuwe overeenkomst ook van belang. Guido Leerkes: “Er zijn meerdere gebruikers die op onze kunstgrasvelden sporten. Voor het gebruik ervan is het in rekening brengen van een vergoeding wenselijk. Op termijn zullen we deze velden ook weer moeten kunnen vervangen en dan mag een gebruiker ook een bijdrage leveren. Het is mooi dat we met het Veluws College Twello deze afspraken in goed overleg hebben kunnen maken.”

De handen werden geschud, de overeenkomst getekend. Beide partijen kunnen de komende jaren samen verder en dat is zowel voor de leerlingen van de school als de sportvereniging een prettige wetenschap.

woensdag 5 juni 2024

Deel dit bericht