Partner in de Spo(r)tlight – Wilco van Rooijen

Gemeente Voorst- De partners van het lokale sport- en beweegakkoord verdienen een plekje in de spotlight. Althans, dat vinden wij van de regiegroep. Daarom willen we wekelijks één partner uitlichten in deze krant.

1. Naam:

Wilco van Rooijen

2. Betrokken bij het SB-akkoord vanwege:

Sport & bewegen is cruciaal, niet alleen op fysiek niveau maar ook op emotioneel, mentaal en zelf spiritueel niveau. Dus als je een duurzaam gelukkig leven wilt beweeg dan elke dag voldoende. Het is als voeding en onthoud dat als je langer dan een uur stil zit je stofwisseling met 80% daalt.

3. Hoe ga jij bijdragen aan een fitter Voorst?

Ik betrokken met het 4e thema binnen het SB-akkoord: Topsport inspireert. Daar zet ik me voor in. Ambitie 8 binnen dit thema is voorlichting gezonde leefstijl. Heel concreet zijn we bezig met de gezonde sportkantine. Daar valt een wereld te winnen! Kijk maar eens op www.teamfit.nl

4. Welke actie uit het akkoord spreekt jouw aan en waarom?

Waarom het 4e thema mij het meest aanspreekt is simpel weg omdat ik graag mensen inspireer vanuit mijn heldere filosofie dromen, durven, delen en DOEN! Zo beklom ik de hoogste berg(en) o.a de Mount Everest (8850m) en de K2 (8611m) zonder extra zuurstof. De lessen die ik tijdens het bergbeklimmen leerde wil ik graag delen. Van de beklimming van de Seven Summits (de 7 hoogste bergen van de 7 continenten) tot de Noord- en Zuidpool expedities.

5. Hoe houd je jezelf (en/of je medewerkers/leden) gezond en fit?

Door dagelijks met je levensverzekering bezig te zijn. Een gezonde geest in een gezond lichaam, dat maakt je OERsterk. Ik volg graag documentaires, lees de boeken en luister de podcasts over dit onderwerp. Er is meer dan genoeg voor handen en elke keer verbaas ik me er weer over waarom we zo weinig toepassen. Het is géén rocket science. Challenge the status quo!

6. Wat doet sport met jou?

Voor mij is sport een lifestyle. A way of life! Ik zou niet zonder kunnen omdat ik dan niet letterlijk voel dat ik LEEF. Dit in combinatie met de natuur. Zonder de natuur geen leven. Letterlijk resoneer ik met mijn eigen natuur in die oppermachtige natuur. Het betekend ook groeien, net als de natuur, elke dag weer.

7. Hoe vaak kan jij opdrukken? (En zou je daar niet eens wat aan doen?

woensdag 10 februari 2021

Deel dit bericht