Passio in St. Martinuskerk Bussloo

Bussloo- Een concertuitvoering van roerende en ontroerende momenten uit de lijdenshistorie in een prachtige klank: sopraan met blokfluitensemble. Een programma, geïnspireerd door de mooiste momenten uit de Passies van Johann Sebastian Bach, omgeven door bewogen werken van tijdgenoten en moderne componisten: Barber, Vivaldi, Sweelinck, Dowland en Pärt. Een onverwachte mix, die stof tot nadenken en meditatie geeft. De Passietijd is een moment van inkeer, van pas op de plaats om te proberen de wereld om ons heen in een begrijpelijk daglicht te krijgen. Ook vandaag, in een landschap van onthutsende politieke onzekerheid en humanitaire opschudding, kan deze meditatieve en indringende muziek allicht helpen.

Klankkleur en effecten
Susan Jonkers studeerde zang aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Tijdens haar studie stond haar verlangen de emotionele kracht van het lied over te brengen op de luisteraar al centraal. In ieder lied dat zij zingt streeft zij eenvoud en zuiverheid na.

Blokfluitensemble FEW bestaat inmiddels veertig jaar, eigenlijk zijn alleen het Concertgebouworkest en The Rolling Stones ouder. FEW is samengesteld uit gevorderde en voormalige leerlingen van de Wezepse Blokfluitopleiding FEW. Het ensemble speelt onder leiding van artistiek leider Annelies Schraa oude en moderne muziek op een groot aantal blokfluiten van zeer uiteenlopend formaat. Het gebruik van dit indrukwekkend uitgebreide instrumentarium geeft de mogelijkheid tot een enorme variatie in klankkleur en effecten, het lijkt wel een orgel; maar mèt adem! Alle arrangementen van de werken op dit programma zijn verzorgd door Annelies Schraa. Het programma Passio met Susan Jonkers & Blokfluitensemble FEW, wordt uitgevoerd in de Sint Martinuskerk te Bussloo. Zaterdagavond 1 april / aanvang 20.00u / entree €17,50 Kaarten via : www. sint-martinuskerk-bussloo.org

Susan Jonkers en FEW-blokfluitensemble.

woensdag 15 maart 2023

Deel dit bericht