Plaatsgenoot te zien in ‘Restaurant Misverstand’

Twello- Afgelopen maandag vond de eerste tv uitzending plaats van het programma ‘Restaurant Misverstand’ waarin plaatsgenoot Hans een groot aandeel heeft.

De 59-jarige Hans heeft de ziekte van Alzheimer, maar wil nog graag plezier beleven en actief zijn. Daarom doet hij mee aan het nieuwe tv-programma Restaurant Misverstand dat vanaf 31 augustus te zien is bij SBS6. Samen met nog acht andere mensen met dementie runt hij onder de bezielende leiding van chef-kok Ron Blaauw een restaurant in Amsterdam. Geen van de deelnemers heeft ervaring in de horeca, maar iedereen is gedreven om aan de slag te gaan. Johnny de Mol presenteert het programma en vertelt: “Met een beetje hulp, kleine aanpassingen en goede wil, hebben we in Restaurant Misverstand laten zien dat mensen met dementie nog van heel veel betekenis kunnen zijn. Dat is goed voor de maatschappij maar natuurlijk met name voor de deelnemers zelf, voor hun eigenwaarde. Dat is prachtig om te zien.”

Politierechercheur in hart en nieren
Deelnemer Hans woont samen met zijn vrouw Judith, zoon en dochter in Twello. Lange tijd heeft hij gewerkt als rechercheur bij de Politie Noord- en Oost Gelderland. Tot groot verdriet heeft hij hier afscheid van moeten nemen toen in 2017 de diagnose alzheimer werd gesteld. Gelukkig heeft Hans nog goed contact met zijn collega’s en komen zij af en toe langs voor een kop koffie. Drie dagen in de week gaat Hans nu naar de dagbesteding Radio Kootwijk in Apeldoorn. Over zijn deelname aan Restaurant Misverstand zegt hij: “Ik ben blij dat ik dit avontuur ben aangegaan en ben echt trots op mijzelf”.

Restaurant Misverstand – focus op wat nog wél kan
Restaurant Misverstand is een samenwerking tussen Alzheimer Nederland en SBS6 om kennis over -en begrip voor- dementie te vergroten. Gerjoke Wilmink, directeur van Alzheimer Nederland: “In deze serie leggen we de focus op wat nog wél kan met dementie. Dat is voor iedereen weer anders. Het is belangrijk dat er veel meer activiteiten op maat komen voor de groeiende groep mensen met dementie, zodat zij zo lang mogelijk kunnen blijven meedoen.”

Restaurant Misverstand is geproduceerd door Concept Street en mede mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij.

Het tv-programma is vanaf maandag 31 augustus -5 weken lang- om 21.30 uur te zien op SBS6.

woensdag 2 september

Deel dit bericht