Polband en Hof van Bussloo ondersteunen restauratie Wilpermolen

Posterenk- De Polband en De Hof van Bussloo hebben de handen ineen geslagen en gaan op zaterdag 2 juli aan de slag, om de restauratie van de Wilpermolen financieel te ondersteunen. Zoals eerder werd vermeld in deze krant moet de Wilpermolen dit jaar worden gerestaureerd. Dit betekent een nieuwe rietenkap en reparatie van de houten stelling van de molen, plus aanpak van het gehele schilderwerk. Totale kosten zijn rond de €120.000 en de helft daarvan moet betaald worden door de Stichting Behoud Wilpermolen.

Daarvoor worden diverse acties voorbereid en uitgevoerd met het thema “HET DAK ERAF”. Er startte een crowdfunding actie en een bedrijvensponsoring en beiden verlopen zeer succes vol aldus de Stichting Behoud Wilpermolen.

150 kaarten
De Polband had al eens eerder opgetreden bij de Hof van Bussloo en zo ontstond het idee om samen aan de slag te gaan met als doel om een flink bedrag op te halen voor de restauratie.

Zaterdag 2 juli verzorgt de Polband een optreden in de “Kleine Hof” waarbij ook het overdekte buitenterras gebruikt wordt. De zaal en het terras zijn open vanaf 15.00 uur en het evenement duurt tot ongeveer 19.00 uur, maar het kan ook maar zo uitlopen wanneer het gezellig is.

Er zijn maximaal 150 kaarten beschikbaar en de entree is €10 per persoon met daarin twee gratis consumpties.

Oude Pampus
Zoals velen weten was De Hof van Bussloo vroeger de plek waar Jeugsoos Pampus haar huisvesting had. In deze “oude Pampus” ontstonden vele vriendschappen en relaties en wat zou het leuk zijn deze sfeer opnieuw te creëren. Dus zoek je ‘oude vrienden’ op om samen weer eens Pampus te bezoeken.

De Polband bestaat ruim 20 jaar en daarin zitten de broers Henk, Peter en Frans met ook neef Michel en tot familie gemaakte drummer Jan. Het is een Pop-Rockband met een breed muzikaal genre wat varieert van De Dijk, Eagles, Golden Earring, Elvis, Beatles maar ook Bruce Springsteen en natuurlijk aandacht voor enkele Hollandse krakers van Hazes, Jannes en ook Böckers. Leden van de Polband waren vaste bezoeker van ‘de oude Pampus’ en enkele waren zelfs bestuurslid, DJ of vrijwilliger destijds. Deze relatie is er ook naar de Wilpermolen. De Polband was al meerdere malen als band te gast bij activiteiten van de molen en meerdere broers waren en zijn betrokken bij de Stichting Behoud Wilpermolen. De kaartverkoop is inmiddels van start gegaan en kaarten zijn op zaterdag 2 juli ook verkrijgbaar bij het Hof van Bussloo.

De Polband.

woensdag 20 april 2022

Deel dit bericht