Posterenkse Feesten op 8, 9 en 10 mei

Posterenk- Dit jaar organiseert het “bevrijdingscomité Posterenk” en de  Stichting Behoud Wilpermolen een uitgebreid programma Posterenkse Feesten. De start is op vrijdagavond 8 mei. Vanaf 17.30 uur worden de Canadese Veteranen in Posterenk verwacht die op uitnodiging van het Comité Posterenkse Bevrijding in samenwerking met de Royal Canadian Legion Branch 005 zijn uitgenodigd. Iedereen is van harte welkom in Posterenk om hen te verwelkomen. 

De RCL Branch 005 treedt op als contact-en informatiepunt voor het jubileumjaar 2015 “70 jaar Bevrijding van Nederland”. Met name dit jaar is belangrijk voor onze geallieerde bevrijders. In Nederland krijgen de herdenkingen en grote evenementen zoals de bevrijdingsmanifestatie in Apeldoorn op 9 mei grote aandacht. Maar er zijn ook andere organisaties zoals het bevrijdingscomité Posterenk betrokken bij dit kroonjaar. Het zal immers de laatste keer zijn, dat de bevrijding van Nederland zo groots gevierd wordt.
Tevens heeft de RCL Branche 005 het mogelijk gemaakt dat er een groots optreden in de straten van Posterenk komt van de RCMP Pipes en Drumband uit Canada. Deze grote Pipes en Drumband bestaat uit 45 leden en er zullen ook dansers meekomen. Meer info: www.rcmppipesanddrums.com
Posterenk Live
Daarnaast is er rond de molen en bij de firma Hekkers en Van ’t Spijkers een expositie met oude foto’s en materialen en oude legervoertuigen uit de tijd van de oorlog en bevrijding van Posterenk en omgeving. De kinderen van de St. Martinusschool, die sinds 13 april met dit project gestart zijn zullen ook een deel van de expositie gaan inrichten. Er is gelegenheid om de Canadese Veteranen te ontmoeten en te spreken onder het genot van een hapje en een drankje. Vanwege de te verwachten drukte,(indien mogelijk) kom met de fiets. Zaterdagavond 9 mei wordt er voor het de 3e opeenvolgende jaar Posterenk Live georganiseerd. (beter bekend als de “ Vrienden van (Amstel) Posterenk Live”) Inwoners uit het dorp treden voor u op; ze worden begeleid door “Twells Vergiet” en andere muzikale dorpsgenoten. Enkele lokale artiesten: Frans Pol van de Polband, Karin Brakenhof van de Wurlitzers maar ook treden o.a. Josien Hulscher-Wagenaar, Jill Benne, Robin Oosterwijk en Ciska Jansen voor u op. Evenals de mannen Casper Benne en René van Bussel uit Posterenk van “Twells Vergiet”. Komt u allen gezellig luisteren of meezingen in de molen. Vanaf 20.30 uur bent u van harte welkom en de toegang is gratis.
Veelzijdig weekend
Zondagmiddag 10 mei is er zoals vanouds een muzikaal buitencafé onder de Molen. Het buitencafé is inmiddels een vast onderdeel op de zondagmiddag in Posterenk. Het is er gezellig en er wordt heel wat bijgepraat. Mocht het regenen dan staat er een grote tent. U kunt afwisselend luisteren naar de ‘Polband’ van de familie Pol uit Posterenk en ‘Twist. Posterenker Tonni Post staat, zoals altijd, achter de draaitafel. Dit jaar zijn er nieuwe activiteiten toegevoegd aan het programma, deze starten vanaf 13.00 uur. U kunt zich met teams van 4-5 personen inschrijven voor de ‘Molenspelen’. Dit zijn diverse behendige spelen, welke direct onder de stelling van molen plaats gaan vinden zoals molenzak hangen, stro darten, stellingschieten, ringsteken te paard en bierschuiven. Voor de jeugd is er een fotoshoot ,een dansworkshop en bubbelvoetbal.
Kortom de werkgroep “Posterenkse Zondag”, de activiteitencommissie van de Stichting Behoud Wilpermolen en het bevrijdingscomité Posterenk heeft dit jaar een uniek en veelzijdig weekend voor iedereen uit Posterenk en omgeving samengesteld. De opbrengst van deze activiteiten is bestemd voor de instandhouding van de Wilpermolen. Voor meer info: www.wilpermolen.nl en de Facebook pagina’s van Posterenkchse Feesten en Bevrijdingsfeest Posterenk.

woensdag 22 april 2015

Deel dit bericht