Postuum eerbetoon

Het tennispark aan het Schakerpad werd dankzij een verrassend smaakvol ontwerp, een genot voor het oog van voorbijgangers en bewoners in de omgeving. Ook de sportieve gebruikers van de tennisvereniging zijn zeer gesteld op het resultaat; tennissen onder bomen en tussen verstilde reclameborden in een omgeving die rust ademt, verkwikt des te meer. De rustieke uitstraling valt ook andere tennisclubs op die met interesse naar het ontwerp kijken; een metamorfose als deze zal ook hun eigen parken niet misstaan.

Degene die dit ontwerp van a tot z heeft uitgedacht en getekend is de heer Bertus Harmsen. Hij heeft er jaren aan gewerkt met alle deskundigheid die hij aan de dag kon leggen als architect en voormalig ambtenaar monumentenzorg en cultuurhistorie bij de gemeente Voorst.

Pro deo heeft hij uiterst nauwkeurig aan dit ontwerp gewerkt. Vele uren stond hij achter zijn tekentafel om het grondoppervlak van tennisbanen en parkeerplaatsen optimaal te benutten, vol respect voor de groenbeleving. Hij wist er zelfs een extra kindertennisbaan uit te slepen, door ingenieus construeren.

Met minder dan “volmaakt” nam hij geen genoegen. Wanneer het tennispark, de gemeente of uitvoerende bedrijven niet volgens de hoogst haalbare technische en esthetische normen wilden werken, hield hij hen zijn gedetailleerde visie voor. Vakmanschap en kwaliteit stonden voor hem voorop. Dat hier niet minder dan de hand van de meester aan zet is geweest, is een eervol geschenk dat Bertus Harmsen aan Twello heeft nagelaten. Tennisclub “de Schaeck” kan dit jaar haar 50 jaar bestaan vieren op haar vernieuwde terrein.

Bertus Harmsen overleed onverwacht op 11 oktober j.l, de dag dat hij zijn handtekening zou zetten ten behoeve van de uitvoering van de laatste fase van zijn plan. Hij woonde in de aanpalende boerderij aan het verbindingsweggetje tussen Veenhuisweg en Schakerpad; een monument met erf waar menig wandelaar en fietser kan genieten van wat hij ook hier aan fraais heeft nagelaten. Een sfeervolle plek, waar harmonie en stilte heerst. Een plek die het verschil maakt voor voorbijgangers, dankzij de man die met hart en ziel hield van natuur- en cultuurschoon in Twello: Bertus Harmsen.

woensdag 19 februari

Deel dit bericht