Presentatie jubileumseizoen Kapel op ’t Rijsselt

Eefde- De Kapel op ’t Rijsselt viert komend seizoen het 25-jarig jubileum en doet dat met een ambitieus programma. De feestelijkheden krijgen met name gestalte in het jubileumconcert waarmee op 20 oktober het seizoen wordt geopend.

Thema van dat concert is Hoogstaand hilarisch, waarmee de toch serieuze en kwalitatief hoogstaande muziek van Bach wordt vertolkt door Camerata Delft in een (inderdaad) hilarische setting.

Het uit elf leden bestaande ensemble brengt met drie topvocalisten twee wereldlijke cantates van Bach (de Koffiecantate en de Boerencantate) in de vorm van mini-opera’s.

Het concert laat zien en horen waar de Kapel voor staat: kwaliteit met een knipoog.

Ook de rest van het programma mag er zijn: kerstmuziek met serieuze humor uit vele landen en van alle tijden door het vocaal mannenensemble Frommermann, met teksten van en door “onze eigen” schrijfster Annegreet van Bergen (Gouden jaren en Het goede leven). De kerstviering wordt hiermee in een historisch perspectief geplaatst.

Het “echte klassieke” werk komt aan bod in concerten door de winnaar van het Internationale driejaarlijkse Liszt Pianoconcours en het Amsterdam Wind Quintet. Beide concerten staan in het teken van het Beethovenjaar 2020, waarbij het laatstgenoemde concert deel uitmaakt deel van het Beethoven Festival dat op 12, 13 en 14 juni in Zutphen plaatsvindt.

Er is ook aandacht voor eigentijdse muziek. Pianist/componist Wolfert Brederode liet zich in zijn indrukwekkende maar toegankelijke compositie inspireren door menselijke destructiedrift en veerkracht. Het werk wordt uitgevoerd m.m.v. het Matangi Strijkkwartet en percussionist Joost Lijbaart.

Voor liefhebbers van volks- en wereldmuziek brengt de Kapel een Nieuwjaarsconcert met Zuid- Amerikaanse en jazzy klanken en in mei 2020 bezingt Rolinha Kross de glorietijd van het betoverende Alhambra, het betoverende paleis dat in het laat-middeleeuwse Spanje belangrijk was bij de culturele uitwisseling tussen moslims, christenen en joden.

Kortom: opnieuw is verrassing de constante factor. Ondanks (of dankzij?) de steeds meer wegvallende overheidssubsidies subsidieert de Kapel als ongesubsidieerd podium de samenleving al 25 jaar met muziek en cultuur.

Informatie/het complete programma/kaarten: www.kapeloptrijsselt.nl of tel. 0575 – 570 521

Kaarten voor alle concerten zijn ook verkrijgbaar aan de kassa en via de website van Theater Hanzehof in Zutphen.

woensdag 4 september

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws