Prikactie Zwerfafval

Twello- Zaterdag 18 november kwam de zwerfafvalopruimgroep van de werkgroep Groene Dorpskerk Twello weer in actie om de omgeving vrij te maken van zwerfafval.

Ondanks het feit dat er veel regen was voorspeld (viel uiteindelijk reuze mee) kwamen er toch nog 8 enthousiastelingen meedoen. Ze trokken door Twello om het zwerfafval een thuis te geven. Voor wie er op let: sinds de invoering van statiegeld op blikjes en kleine petflesjes is de hoeveelheid zwerfafval zichtbaar verminderd. Maar toch zijn dagen als deze helaas nog steeds noodzakelijk. De werkgroep zet zich reeds jaren in om samen met inwoners van de gemeente Voorst 2-maandelijks het zwerfafval van de straat te halen. Velen van hen gaan wekelijks op eigen houtje ook nog eens op pad ‘gewapend’ met plastic zak en grijper, maar deze acties samen verbinden toch wel extra! Na een gezellige gezamenlijke start met koffie, thee en wat lekkers splitste de groep zich op in twee- en drietallen. Dit keer is de groep vooral actief geweest in het centrum en bij omgeving station. Zo was het centrum mooi opgeruimd voor de sinterklaasintocht. Er werd voor een paar euro aan statiegeld gevonden, dit gaat naar producten voor in een weggeefkast, dat is dan een leuk bijkomend voordeel. Een lid van de groep uit Teuge had op de heenweg naar Twello al de Rijksstraatweg voor een deel gedaan. Op de terugweg werd de andere kant gedaan. Daarbij kwam ze ook 3 prikkers van de Lions tegen en samen zijn ze verder opgetrokken. Mooi dat er zoveel mensen zich inzetten voor een schone gemeente!

En na afloop van de actie verraste de eigenaar van de oliebollenkraam de groep met een heerlijke warme oliebol ! Een mooi gebaar dat zeer gewaardeerd werd.

Lijkt het je ook fijn om de wereld schoner achter te laten waar je hebt gelopen? Je bent van harte welkom mee te doen! Meestal is het op de 3de zaterdag van de oneven maanden. Of als je liever solo loopt: je kunt opruimmateriaal bij ons lenen zodat je kunt lopen wanneer het jou maar uitkomt. Voor contact met de werkgroep: groenekerk@pkn-twello.nl

Op zaterdag 20 januari is er weer een “prikactie”. De start is bij de Dorpskerk.

Doe je mee?

Werkgroep Groene Dorpskerk Twello

woensdag 22 november 2023

Deel dit bericht