Prima stemming op muziekfeest in Dorpshuis

Voorst- De bezoekers van het nieuwjaarsconcert in het Dorpshuis in Voorst zijn zondag tevreden huiswaarts gegaan. Er kon door een volle zaal gezellig worden meegezongen en geklapt met de Slanina Cesta Musikanten en het SOS Matrozenkoor uit Apeldoorn. Vooral de gezamenlijke nummers met koor en kapel waren toppers van het druk bezochte concert.

Even over twee uur opende zangeres Erika Kaizer na het eerste nummer Egerländer Musikantenmarsch het concert met een welkomstwoord. Zij mocht oprichter en erelid Gerrit Lentink ook begroeten. Er waren vooral veel bezoekers uit de buurtdorpen gekomen om te genieten van de vrolijke muziek uit de bergen.

Nieuwe muzikanten
De Slanina Cesta Musikanten-kapel heeft enkele nieuwe muzikanten. Zij werden door zangeres Erika Kaizer voorgesteld. Ook enkele jonge vrouwelijke muzikanten zijn de kapel komen versterken. De kapel bracht daarna een achttal nummers onder leiding van de muzikale leider Michel Hulleman (die zich geen dirigent wil noemen). De kapel speelde Blasmusik um Herzen, Stremtal Polka, My Dream, Hinter der Garage, Blumen im Wind, Erinnerungen an Brennberg en de polka Hochzeitskutschen. De muzikanten sloten hun eerste optreden af met het bekende nummer Auf der Vogelwiese waarbij publiek gezellig kon meezingen. Bij de meeste nummers zong zangeres Erika Kaizer verdienstelijke haar solopartij.

Gastkoor
Daarna was het podium voor het gastkoor: het shantykoor SOS Matrozenkoor uit Apeldoorn. Onder leiding van Martin Distelbrink zongen de mannen, in passende kleding, gezellige meezing liedjes als Laat maar lekker gaan, Westenwind, Duizend mijlen, Je denkt maar dat je alles mag en natuurlijk mocht De Engelbewaarder, de topper in de hitlijsten, niet ontbreken. In het nummer Rondje gezelligheid zong het koor bekende liedjes uit het verleden.

Goed op dreef
Na de pauze waren de bezoekers bijzonder enthousiast over de nummers die door koor en kapel samen werden gebracht. Samen stonden ze op het ruime podium van het Dorpshuis. Eerst speelde de kapel het nummer Speck Spaß polka of officieel Slaninová Zábava dat door Chris Hulleman, één der leden van Slanina, was gecomponeerd. Gevolgd door Dem Land Tirol die Treue. Samen met het SOS Matrozenkoor werden gespeeld en gezongen de nummers: Kannst du Knodel kochen, De Böhmische Traum en tot slot ook met medewerking van Erika Kaizer Dankeschön und auf ein Wiederseh’n.

Dankwoord
Na het dankwoord door Erika Kaizer richting sponsors, dorpshuis en medewerkers was er ook het aanbieden van bloemen aan koordirigent Martin Distelbrink. Annie Wonnink en Marie Bello werden naar voren geroepen. Zij hebben vele jaren met hun harmonica’s hun muzikale medewerking hebben gegeven aan de nieuwjaarsconcerten maar zijn er nu mee gestopt. Als toegift werd nog een keer Böhmischer Traum gebracht waarbij het publiek staande gezellig mee klapte.

Het was hèt slotstuk van een geslaagde muzikale middag waarbij de kapel met een aantal nieuwe nummers heeft laten horen heel wat ‘ín hun mars’ te hebben.

woensdag 31 januari 2024

Deel dit bericht