Project bloembermen - Red het leven van insecten en vlinders

Twello- De werkgroep Groene Kerk is gestart met het project bloembermen om het leven van insecten en vlinders te redden. En daarbij kan de werkgroep uw praktische hulp goed gebruiken. De werkgroep is op zoek naar enthousiaste inwoners die een steentje willen bijdragen door thuis een aantal planten op te kweken.

In samenwerking met de gemeente Voorst worden één of meerdere bermen in Twello omgevormd tot bloeiende oases voor insecten en vlinders. Een zaaipakket ophalen kan op zaterdag 13 april van 13.00 tot 15.00 uur bij het gemeentehuis en zondag 14 april van 11.00 tot 12.00 uur in gebouw Irene. In het zaaipakket vindt men alles wat nodig is om de zaden met succes op te kweken tot gezonde planten.

Deelnemers worden in het hele ‘kweekproces’ begeleid zodat uw inspanning ook zonder ‘groene vingers’ een succes wordt. Kijk hiervoor maar eens op onze facebookpagina Bloembermen-Voorst.

Eind september worden de deelnemers verzocht de opgekweekte planten te komen planten in de bloembermen tijdens een leuke ‘plant-je-plant-dag’. Vragen of meedoen? Stuur een mailtje naar groenekerk@pkn-twello.nl en wij nemen contact met u op.

woensdag 10 april

Deel dit bericht