Recreatiegebieden Leisurelands ook in 2019 razend populair

Busslo- Een dagje strand blijft ongekend populair. Of het nu gaat om zonnen en relaxen op het strand en daarna afkoelen in het water op een zomerse dag of er wandelend of fietsend op uit trekken in een ander jaargetijde: de recreatiegebieden van Leisurelands zijn in 2019 weer veelvuldig bezocht. De teller staat op ruim 4,7 miljoen strandbezoekers. Alleen het recordjaar 2018 trok - door de extreem warme en lange zomer - meer strandbezoekers (ruim 5,5 miljoen).

Totaal bijna 7 miljoen bezoekers

Bij de ruim 4,7 miljoen bezoekers zijn uitsluitend dagrecreanten - onder andere strandbezoekers, actieve recreanten zoals wandelaars, duikers, vissers en sufers, en evenementenbezoekers - meegerekend. Op de recreatiegebieden zijn diverse ondernemingen gevestigd met een eigen ingang zoals jachthavens, golfbanen, wellnessresorts en horecagelegenheden. Deze ondernemers zagen hun populariteit stijgen en zij ontvingen ook weer een groot aantal bezoekers: in 2019 bijna 2,2 miljoen bezoekers. Hiermee komt het totaal aantal bezoekers op de recreatiegebieden van Leisurelands in 2019 uit op bijna 7 miljoen.

Hitterecords

Het paasweekend van 21 en 22 april zorgde voor een goede start van het nieuwe recreatieseizoen. Daarna was het lang wachten op mooi weer. Begin juni werd het opnieuw warm en werd meteen de eerste tropische dag (30 graden of meer) van 2019 gemeten. In de maand juli werden vele hitterecords gebroken en op sommige dagen werd het meer dan 40 graden. Opvallend genoeg was het op deze dagen overdag relatief rustig, omdat het zelfs in de schaduw te warm was. De zwoele zomeravonden zorgden echter voor drukte van bezoekers die ’s avonds de nodige verkoeling zochten. Eind augustus kende de enige hittegolf van 2019. Daarna was de zomer voorbij, want in september werden er geen zomerse dagen (25 graden of meer) gemeten.

Bijna 1,5 miljoen strandbezoekers op Bussloo, Heerderstrand en Kievitsveld

Als vanouds trok Bussloo ruim een miljoen strandbezoekers en is hiermee opnieuw dé publiekstrekker van de stedendriehoek. Het waterrijke recreatiegebied biedt naast een zwemplas, zandstranden, een golfbaan, Pitch&Putt Golf, escaperooms en Thermen Bussloo, ook mogelijkheden voor wandelen, fietsen, paardrijden, duiken en vissen. Kievitsveld staat bekend om de waterski/wakeboardbaan van Burnside Cablepark en wellnessresort de Veluwse Bron. Heerderstrand is middenin de Veluwse bossen gelegen met een prachtig strandbad. Tevens de plek waar Pitch&Putt Golf Heerde veel bezoekers trekt.

woensdag 19 februari

Deel dit bericht