Repair Café Twello vol

Twello- Het was afgelopen zaterdag een vol huis bij Repair Café in Twello. Al ruim voor tienen waren er klanten die vrolijk kwetterend stonden te wachten om uit te vogelen wat er aan de hand was met hun kapotte apparaten. Deze keer waren er ruim 30 reparaties uitgevoerd. Veel nieuwe klanten die het geweldig leuk vinden dat dit lokale initiatief er is. Zoals altijd veel huishoudelijke apparaten als koffiezetters, strijkijzers, een föhn en stofzuigers.

Bijzondere apparaten waren er ook. Een reuzen-rekenmachine waarvan alleen het batterijtje leeg bleek. Ook was er een meneer met een prachtige oude pick-up die ooit voor 100 gulden was gekocht. Het toerentalknopje werkte niet goed. Om het goed te kunnen repareren was een snaartje nodig die meneer bij een speciaalzaak op gaat snorren. Zo kan de reparatie toch afgerond worden over een tijdje! Bij de kleding werd in goed overleg een creatieve oplossing bedacht voor een inmiddels te groot vallende mantel van een oudere dame. Door de schouderstukken in te nemen ontstonden er modieuze “kappen” op de schouder en viel het geheel weer netjes en slanker. “Geweldig dat ze zo’n oplossing hebben bedacht voor mijn moeder!”, vertelt de dochter enthousiast. “De volgende keer neem ik zelf ook wat mee om te laten repareren.”

Tot op het laatst zit mevrouw De Waard geboeid te kijken naar de activiteiten van de reparateurs met haar 2 airfryers. “Die van mij was stuk, en daarom leende ik die van mijn zoon die vlakbij woont. We hadden een soort deel-fryer. Zo hoefde ik niet meteen een nieuwe te kopen. Maar die maakte ineens een geluid van een opstijgende helikopter! Daarom dacht ik eens kijken of Repair Café het kan repareren.” Het is wel handig dat mevrouw er 2 mee heeft genomen. De eerste is niet meer te repareren, maar de 2e heeft een scheve ventilator. De kapotte kan als donor dienen voor de half werkende. Het blijkt helaas niet zo makkelijk te zijn, maar volgende keer gaat de reparateur met een nieuw onderdeel een nieuwe poging doen! Het volgende Repair Café Twello is op zaterdag 25 maart.

Mevrouw De Waard bekijkt de operatie van haar airfryer.

woensdag 1 februari 2023

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws