Rondwandeling over de Reeënberg door IVN Eerbeek e.o.

REGIO- Zondag 12 januari 2020 om 14.00 uur start de rondwandeling over de Reeënberg. De wandeling voert over Landgoed Reeënberg, eigendom van Vereniging Natuurmonumenten en onderdeel van de vrije wildbaan van het zuidelijk deel van de Veluwe. Het centrale deel van de Reeënberg wordt vanwege de hoogteverschillen ook wel Klein Zwitserland genoemd. Een deel van het naaldbos is spontaan ontstaan en relatief jong. Grote zoogdieren als edelhert en wild zwijn komen er voor, maar ook de boommarter, de das en diverse roofvogels.

Langs het Varkensven voert de route naar de Schansenberg, een uitkijkpunt over een heideveld.

Op het verste punt ligt het infiltratiegebied van water bij de Schalterberg. In 2014 is het infiltratieproject bij de Schalterberg in gebruik genomen voor een infiltratie van 2 miljoen m³ per jaar. Hiermee wordt het effect van de drinkwaterwinning gehalveerd. Er wordt water ingenomen vanuit het Apeldoorns Kanaal. Het water wordt vervolgens getransporteerd naar de infiltratievennen die ingericht zijn op het terrein van Natuurmonumenten. De gidsen geven hier uitgebreid uitleg over.

Via de Vrijenbergerspreng komt u weer terug op het startpunt.

Organisatie IVN Eerbeek e.o, duur: circa 2 uur. Start: Parkeerplaats Loenense Waterval aan de Beekbergerweg. Deelname is gratis

De Schalterberg

woensdag 8 januari

Deel dit bericht