Scholen Klompenfeest 2018 zeer geslaagd

Twello- Het 14e scholen klompenfeest is achter de rug en we kunnen terugkijken op een zeer geslaagde dag. Alle Basis Scholen uit Twello deden mee met in totaal meer dan 1100 kinderen!

Groep 1 en 2: ‘s Middags konden de kleuters van groep 1 en 2 zich lekker uitleven in sporthal Jachtlust waar Marieke de Jong namens De Hietweide de Hollandse spelen heeft georganiseerd. Onder andere spijkerpoepen, zakdoekje leggen en zaklopen werden hier met ondersteuning van vele hulpouders als spelletjes gedaan.

Groep 3 en 4: Groep 3 en 4 zijn in het dorp op zoek geweest naar 20 verklede vossen waaronder de directeuren van de basisscholen. Dit leuke spel werd dit jaar door de Martinus georganiseerd.

Groep 5 en 6: Jojanneke Voorthuis en Niki Romein hebben namens De Wingerd het al oude klompenspel georganiseerd voor groep 5 en 6. Een levend ganzenbord in het centrum van Twello met diverse opdrachten waarbij de kinderen in groepjes zo snel als mogelijk langs de winkels moesten gaan.

Groep 7: In de ochtend hebben de creatievelingen van groep 7 zich kunnen uitleven in de creatieve opdracht, georganiseerd door Sandra Visser van de Oase. Er is een ballonnen workshop georganiseerd met support van Dylan Kappinag van ballonnetje.com, waarbij de kinderen diverse technieken hebben geleerd, waarna ze zelf een creatief kunstwerk hebben gemaakt van ballonnen. De Kleine Wereld heeft voor deze leuke bijzondere opdracht de 1e plaats behaald, top gedaan! Ook hebben de leerlingen van groep 7 meegedaan aan een historische speurtocht door Twello. Tijdens de speurtocht moeten de kinderen vragen beantwoorden over de historie van Twello, maar ook vragen over straatnaamborden werden gesteld. De Oudheidkundige Kring Voorst heeft dit wederom prima georganiseerd, waarvoor dank!

Groep 8: De leerlingen van groep 8 konden zich naar hartenlust uitleven in de 10 kamp georganiseerd door Glenn Jacobs en team namens de Kleine Wereld. Dit was een sportieve strijd waarbij de kinderen 10 sportieve spellen moesten doen zoals auto duwen, spijker slaan, water dragen en diverse andere spellen. Dank je wel Winterman voor de strakke grasmat, bouwbedrijf Nikkels voor de hulpmaterialen en Autobedrijf Spitholt bedankt voor het beschikbaar stellen van de auto voor het auto duwspel.

Winnaar scholenklompenspel
Aan het einde van de middag is de einduitslag op het podium bekend gemaakt. Dit jaar was De Oase de algehele winnaar van het scholenklompenspel. Daan van der Horst en Britt Kalse uit groep 7 van de Oase hebben op het podium de Wisselklomp en de waarde cheque om met de gehele school te gaan zwemmen in ontvangst genomen! Een mooie prestatie!!

Bedankt
Tussen alle spellen door konden de kinderen en ouders lekker wat te drinken krijgen en natuurlijk nog een ijsje. Tevens hebben alle kinderen enkele kermisbonnen gekregen en een leuk aandenken. Tevens dank je wel Jumbo, Albert Heijn en Deka Markt voor het beschikbaar stellen van de pakjes drinken voor alle kinderen! Al met al een zeer geslaagde middag en leuk begin van het nieuwe schooljaar. Alle scholen, coördinatoren, hulpouders en andere betrokkenen bedankt voor jullie hulp en ondersteuning hierbij.

woensdag 12 september

Deel dit bericht