‘Schrijf me’

Twello- In een uitverkocht theater op ‘De Kleine Noordijk’ was het voor het aanwezige publiek met het stuk ‘Schrijf me’ ,een genieten van uitstekend acteertalent met een mengeling van nostalgie waarin velen zich konden herkenden.

Acteurs Ella van Drumpt en Nico de Vries bleken in staat gevoelens los te maken waarbij gedachten uitgingen naar de in de aankondiging beschreven oude schoenendoos op zolder, met een verzameling intense liefdesbrieven uit vervlogen tijden. De sfeer van de 60er jaren zonder e-mails, maar met de uit het hart geschreven brieven, deden vele herinneringen bovenkomen.

Vergeten was dan ook nooit dat kleine meisje uit de eerste klas, en die jongen met de korte broek van de toen nog lagere school met een gewaagd en hoopvol briefje vol pas geleerde woordjes. ’Ik vind je lief’. De knappe overgangen van de opeenvolgende levensfases in de nog altijd sluimerende liefde van de hoofdpersonen werden op indringende en ontroerende wijze vertolkt.

Zo werden in de puberteit de briefjes intenser met een zweem van ontluikende seksualiteit het zou hun ver uiteenlopende levensloop blijvend verbinden.

Ondanks carrières in verre landen, een huwelijk, niet met elkaar, bleef hun onvoorwaardelijke liefde zich afspelen op papier.

Alle emoties als hunkeren, jaloezie, heimwee en verlangen vochten om voorrang.

Hoe vaak is het al niet beschreven in dikke romans: ‘ze houden van elkaar’, maar toch staat een echte verbintenis, dit, om onduidelijke reden in de weg en zoals die eerste liefde beleeft werd zal er nooit een tweede zijn.

De acteurs waren in staat om de heimwee naar de onbedwingbare aantrekkingskracht en de sensualiteit van het aloude ‘aantrekken en afstoten’ diep in de kern van de wanhopige liefde met voortreffelijk spel over te brengen.

MW.

woensdag 8 maart 2023

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws