Schrijfactie Amnesty

Twello- De Schrijfactie van Amnesty in december ging heel anders dan in voorgaande jaren. Door Corona helaas geen bijeenkomst in de bibliotheek Twello. Maar we konden nog steeds schrijven! En wel thuis. Amnesty had volledig coronaproof éénpersoons thuispakketten gemaakt. In elk pakket zaten 10 voorbeeldbrieven die naar de autoriteiten gestuurd konden worden met informatie over de gevangene. Je kon dan de hele maand december gebruiken om 1 of meerdere brieven te schrijven. En dat is veel gedaan. Ruim 450 brieven zijn er geschreven! Brieven die naar de autoriteiten zijn verstuurd.

Er kon ook een kaart ter bemoediging naar de gevangene gestuurd worden. En ook daar zijn veel kaarten voor gemaakt, maar liefst 277. En daar waren heel veel creatieve zelfgemaakte kaarten bij. En aan de kaarten te zien hebben kinderen lieve tekeningen gemaakt.

Ondanks of dankzij Corona een succesvolle actie. En we hebben ideeën opgedaan voor komende jaren als we hopelijk weer “normaal” bij elkaar kunnen komen.

Schrijven heeft effect
Schrijven van brieven kan een verschil maken in iemands leven. Zo kwamen er al veel personen waar we voor schreven vrij. Voor anderen is de positie verbeterd. Vorig jaar schreven we voor Magai uit Zuid-Sudan. Een jongen van 15, kreeg de doodstraf. Tijdens de rechtszaak had hij geen advocaat. 765.000 mensen wereldwijd kwamen voor hem in actie. Dat heeft in Zuid-Sudan tot veel discussie geleid over de doodstraf voor minderjarigen. Voor Magai is het doodvonnis vernietigd. Hij schreef: ‘Heel veel dank. Ik heb er geen woorden voor. Jullie hebben geen idee hoe blij ik ben.’ Schrijven heeft dus echt zin.

Op de website www.amnesty.nl kunt u op hoogte blijven. Daar kunt u zich ook opgeven voor acties. U hoeft dan alleen online te ondertekenen.

Samen sterk voor een rechtvaardige wereld!

Werkgroep Amnesty Voorst

woensdag 6 januari 2021

Deel dit bericht