Schrijven zal ik altijd leuk blijven vinden

Voorst- Hij was 23 jaren werkzaam voor De Stentor en na 50 jaren in het leven, maakte hij de balans op. Blijf ik doen wat ik doe, vind ik het nog wel leuk of kan het ook anders. Rudi besloot de koers van zijn werkbare leven te veranderen, heeft inmiddels zijn eigen bedrijf opgericht en timmert hard aan de weg om datgene te doen wat hij graag doet; schrijven! We vinden het fantastisch dat Rudi zich als freelancer bij onze krant heeft aangesloten en stellen hem graag aan de lezers voor.

We hebben afgesproken bij de geboren en getogen Voorsternaar thuis. Het is gelijk een hartelijk welkom, waarbij we tijdens het gesprek in de tuin kunnen uitkijken op de omliggende landerijen. Rust en ruimte, belangrijk voor een schrijver. Het kantoor van zijn bedrijf Tekststudio Hofman bevindt zich op de bovenste etage en is van alle gemakken voorzien. Het is overigens niet z’n enige ruimte. De aanbouw van de woning biedt ruimte voor een heuse ‘mancave’, waar de journalist annex schrijver zich terugtrekt om te genieten van zijn muziek. Ook dáárover schrijft hij veelvuldig onder de naam ‘Oorakel’.

“Jullie zijn langs De Benring gekomen, daar heb ik ook onlangs over geschreven”. Want inderdaad, Rudi heeft inmiddels al een aantal stukken voor het Voorster Nieuws geproduceerd. Zo kwam ook de verkeersproblematiek in Wilp onder de aandacht. Maar ook schrijven over een koninklijke onderscheiding kan tot de taken behoren. “Schrijven zal ik altijd leuk blijven vinden” en dat statement is de drijfveer geweest om als ZZP’er verder te gaan, uiteraard in goed overleg met het thuisfront. Zijn vrouw Annet is onderwijzers van groep acht bij de Martinusschool in Twello. Samen hebben ze de zorg voor hun twee prachtige kinderen Elín (15) en Timo(11). De beide kinderen zijn geadopteerd en geboren in China. “Elín was tien maanden toen we haar mochten ophalen en Timo was anderhalf. Het was een heel avontuur en super bijzonder!” aldus de trotse vader.

Rudi volgde van 1990 tot 1995 de opleiding journalistiek in Utrecht. “Ik had net iets meer tijd nodig voor de studie en in 1997 kwam ik gerecht bij De Stentor.” Maar de bedreven en gedreven journalist komt op een leeftijd, dat velen na gaan denken over de (werkbare) tijd die voor hen ligt. Ga je verder met het alom bekende, of ga je de uitdaging aan van wat nieuws. Rudi voelde de uitdaging en wilde ook niet langer wachten. “Ik heb de luxe ook niet om langer te wachten” aldus de journalist. Een goede vriend hielp hem met de website, vormgeving en alle aanverwante zaken. Naast het schrijven voor het Voorster Nieuws, schrijft Rudi ook voor het Achterhoek Nieuws. Daarnaast maakt hij onder andere reclameteksten, teksten voor websites en social media.

Journalist en schrijver Rudi Hofman is een echte vakman, een taalpurist met een vlotte pen. Is nieuwsgierig van karakter en weet daardoor het beste uit tekst te halen. “In principe sta ik open voor opdrachten van iedereen” waarmee deze veelzijdige man erop doelt, dat een grote diversiteit aan taalwerk op zijn bureau komt te liggen. Zijn kennis en ervaring is een aanwinst voor het Voorster Nieuws. Nieuws uit de regio wordt, naast de door vele mensen ingezonden artikelen, verzorgd door de (lokale) redactieleden Adri Alburg, Marc Roerdink, Gerrie Groenewold en Hans Troost. Zij hebben een of meerdere dorpen onder zich. Daarnaast verzorgt Jos Bosch onder meer het nieuws vanuit het gemeentehuis, volgt de lokale politiek en verzorgt diverse (vaste) items.

Nu Rudi de gelederen gaat versterken, kan Voorster Nieuws garant blijven staan voor een kwalitatief goede weekkrant met veel regionale informatie, maar ook verdieping en achtergronden. Mocht je meer willen zien of lezen over Rudi, neem dan een kijkje op zijn website www.tekststudiohofman.nl. Wij wensen Rudi enorm veel werk- en schrijfplezier bij onze krant!

woensdag 23 september

Deel dit bericht