Scouting Voorst viert Baden Powelldag

Voorst- Op 24 februari, de verjaardag van Freek Vonk (Chief Scout Scouting Nederland), vierde Scouting Voorst de verjaardag van Baden Powell, de bedenker van het Scoutingspel. De explorers hadden dit BP-feestje al op de vrijdagavond gevierd.

Jaarlijks worden bij deze viering de nieuwe en ‘overgevlogen’ Welpen, Scouts en Explorers geïnstalleerd. Dat doen ze door een belofte af te leggen, superspannend dus (voor klein èn groot!).

Vier Explorers , acht Welpen en vijf Scouts deden, in bijzijn van de verjaarsvisite (hun ouders), deze belofte met daarin onder meer de tekst “Jullie kunnen op me rekenen”

Daar heeft de wereld behoefte aan, dus Scouting Voorst is blij met deze kanjers!

Naast het uitdelen van de traditionele sneeuwklokjes met klimop en het motto van het komend jaar was er tijd voor actie, want het kan niet de hele tijd serieus zijn.

Dus speelden de Explorers het zenuwslopende Kubb-spel en de Welpen en Scouts leefden zich buiten uit met Levend Zestetten (variant op Kwartetten) en Vlaggenroof. De ouders kregen een spontane mini-workshop knopen en konden de voortgang van alle bouwprojecten (interne verbouwing clubhuis en de aanpassing Kampvuurkuil) bekijken.

Meer weten over ScoutingVoorst? Stuur een mail naar info@scoutingvoorst.nl

woensdag 28 februari 2024

Deel dit bericht