Spannende wedstrijden met grof geweld

Terwolde- De trekkertrek wedstrijden die Jong Gelre afgelopen weekeinde heeft georganiseerd op haar terreinen in Terwolde hebben dit jaar wel weer heel spectaculaire manches te zien gegeven. Op de wegen rond het dorp was al vroeg een drukte van belang van aan- en afvoer van de wedstrijdmastodonten. De spannendste strijd vond echter eigenaardig genoeg plaats in de lichtere klassen. Ook in de toerwagenklasse, waarbij soms glanzende, en vaker minder prachtige bolides door hun piloten werden gebruikt om de krachtexplosies van de tractorbestuurders te evenaren, werden spectaculaire resultaten behaald.

De echte lompe krachtexplosies vonden echter pas later op de dag (avond) plaats, toen de grote mastodonten in het strijdperk kwamen die vele tonnen gewicht en ongelofelijke hoeveelheden pk’s in de strijd konden gooien. De echte liefhebber kon natuurlijk op alle terreinen aan zijn of haar trekken komen, want dit soort wedstrijden is natuurlijk in de eerste plaats een feestje van en voor de constructeurs en mecaniciens. Natuurlijk mogen de kwaliteiten van de piloten daarbij niet onderschat worden, want een tikje teveel of te weinig gas, een minieme afwijking van de ideale lijn of iets te snel accelereren kan fataal zijn voor de gewenste prestatie of, erger nog voor het lot van de machine.

De wedstrijden hadden dit jaar een extra element, want organisator namens Jong Gelre Terwolde/Nijbroek, Adriaan Grandia geeft na 25 jaar inzet voor de trekkertrek in Terwolde het stokje over. Op dit moment is nog niet helemaal zeker wie zijn plaats in de toekomst zal innemen, maar wel zeker is dat een vrijwilliger bij een plattelandsjongerenclub die zijn taak 25 jaar achtereen uitstekend heeft uitgevoerd een unicum is, vooral omdat hij bij de vereniging in feite de pensioengerechtigde leeftijd van veertig jaar heeft bereikt.

Uitslagen:

Klasse 1 standaard tot 2800 kg.: 1. Aart van Roekel Wapenveld, 2. Gert Hof Balkbrug, 3. Martijn van Heerde Deventer.

Klasse 2 standaard tot 3500 kg.: 1. Alice Hijwegen Nijkerkerveen, 2. Team ’t Hof Balkbrug, 3. Jan van Engelen Doornspijk.

Klasse 3 standaard tot 4500 kg.: 1. Jurgen Spijker Terwolde, 2. Bart Kock Wehl, 3. Team ITL Thijs Loil.

Klasse 4 standaard tot 5500 kg,: 1. Team ITL Tom Loil, 2. Henk van Engelen Nunspeet, 3. Wilco Bloemenkamp Espelo.

Klasse 5 standaard tot 7000 kg.: 1. Gert Kluin Welsum, 2. Richard van Deuveren Hoevelaken, 3. Jan IJsseldijk Terwolde.

Klasse 6 standaard tot 9000 kg,: 1. Jurian Wagenaar Epe, 2. Gerald Panhuis Nijbroek, 3. Gert Kluin Welsum.

Klasse 7 standaard tot 12000 kg.: 1. Ronnie Paalman Hattem, 2. Lambertho Dijkslag Wapenveld, 3. Jeroen Peppelenbos Nieuw Heeten.

Klasse I sportklasse tot 2600 kg.: 1. Wilco Vlieger Wezep, 2. Wilhelm Smit Doornspijk, 3. Hendrik Doornewaard Oldebroek,

Klasse II sportklasse tot 3000 kg. 4 cil.: 1. Willem Veluwenkamp Hattem, 2. Rik-Wim Veluwenkamp Hattem, 3. Manfred Vlieger Oldebroek.

Klasse A superstandaard 3600 kg.: 1. Smokey Deere Elburg, 2. Bassie Renswoude, 3. André Vink Brummen.

Klasse C hobbysport tot 5500 kg.: 1. Oscar Swartjes Wilp, 2. Dennis van de Weerd IJsselmuiden, 3. Bas Konijnenberg Voorst.

Klasse D jeepklasse standaard: 1. Bert van Engelen Doornspijk, 2. Herman Klaassen Doornspijk, 3. Jaap Bos Biddinghuizen.

woensdag 9 mei

Deel dit bericht