Sport Vereniging Terwolde heeft er een eeuw opzitten en begint aan haar tweede jeugd

Terwolde- De dagen rond Hemelvaartdag stonden in Terwolde duidelijk in het teken van het honderdjarig bestaan van Sport Vereniging Terwolde. Een groot deel van het dorp was voorzien van de clubkleuren (blauw-wit) en op de velden en in de grote feesttent krioelde het van uiteenlopende gezelschappen die duidelijk maar één doel hadden, feest vieren. Die feestelijkheden werden op woensdag gestart tijdens een officiële receptie met afvaardigingen van vertegenwoordigers van een breed scala aan verenigingen uit de regio en uit de sportwereld waarin sv Terwolde acteert.

Burgemeester Penninx sprak zijn waardering uit voor het vele vrijwilligerswerk dat in Terwolde de norm is en wat vooral ook bij de sportvereniging hoog in het vaandel staat. Hij was er na diepgravend onderzoek achter gekomen dat sv Terwolde de oudste sportvereniging in de gemeente Voorst is, waarbij hij het natuurlijk niet kon laten fijntjes op te merken dat de gemeente Voorst inmiddels ruim twee maal zo oud is.

Op de trappers en later happen en trappen

De donderdag was een drukke feestdag, met in de ochtenduren een mooie gezellige fietstocht met veel bezienswaardigheden in de omgeving van Terwolde en een hapje en een drankje op zijn tijd. De middaguren waren volledig gevuld met de wedstrijd van de eeuw, een sportieve manifestatie in historisch perspectief, waarbij heel veel activit3eiten uit het verleden in spelvorm de revue passeerden. Het geheel werd gelardeerd met een keur aan eetkraampjes en afgesloten door het doelschieten door de jonge en niet zo jonge leden van sc Terwolde van honderd ballen. (ze troffen overigens niet allemaal doel).

Kinderspelen

De vrijdag was gereserveerd voor de jeugd. Op het hoofdveld van de voetbal waren heel veel spelattributen neergezet waar vooral de jongste jeugd zich helemaal in en op kon uitleven. Het was opvallend hoe geconcentreerd de meeste kinderen hun zelf opgedragen opdrachten uitvoerden. Dat varieerde van dribbelende balkunstenaars in de dop tot spectaculaire klim- klauter en of valkunsten. Niet alleen de focus van de kinderen was opvallend, ook en vooral het grote plezier dat zij met hun allen hadden was hartverwarmend.

Reünie

Natuurlijk kan een goed georganiseerd eeuwfeest niet zonder een reünie. De reünie op zaterdag was voor de vele deelnemers een feest van herkenning. Er werden oude banden hersteld en nieuwe aangeknoopt. Ook hier ontbraken natuurlijk de versnaperingen niet.

Het was weer hartverwarmend om te zien hoe alle geledingen in het dorp tegenwoordig weer samenwerken om van de activiteiten een succes te maken. De feestelijkheden rond het eeuwfeest van sv Terwolde werden regelmatig klankrijk opgeluisterd door de muzikanten van Ons Genoegen, de EHBO was zoals gebruikelijk weer aanwezig om zo nodig assistentie te verlenen en de mensen van de Stichting Tamara waren weer op hun eigen wijze actief.

woensdag 5 juni

Deel dit bericht