St. Tamara zet brandweer Terwolde in het zonnetje

Terwolde- Het brandweerkorps uit Terwolde is in het zonnetje gezet door Stichting Tamara. Deze mannen verdienen even wat extra aandacht vonden zij. Het vrijwillig altijd paraat staan op gepaste en ongepaste tijden verdiend zeker een pluim. Tijdens het werk, ‘s avonds op een verjaardag of ‘s nachts een oproep krijgen, niets is voor deze mannen te veel. Ze staan dag en nacht voor het dorp en omgeving paraat.

Een koe uit de sloot halen, een tractor die in brand staat, bij woningbrand en ongevallen. Maar soms worden ze ook ingezet om mensen uit huis te halen die met spoed naar het ziekenhuis moeten en niet via de gewone weg naar buiten kunnen. Zo is er ook een reanimatie-oproepsysteem waar diverse brandweerlieden ook bij aangemeld zijn. Zij komen in actie bij een reanimatie melding in de buurt en zijn er dus eerder dan een ambulance. Zo zijn er levens gered maar helaas soms ook niet. Ook dit gaat een brandweerman niet in de koude kleren zitten.

We zijn trots op onze helden uit Terwolde en dat mag ook wel eens vermeld worden. Wij voelen ons veilig in ons dorp en omgeving met deze brandweerlieden om ons heen. Dank je wel brandweerkorps Terwolde. Ga met deze donatie samen iets leuks doen. www. stichtingtamara.nl

woensdag 6 september 2023

Deel dit bericht