Stichting AED Nederland roept op om u AED naar buiten te plaatsen.

Twello- Wij als Stichting maken het nog dagelijks mee dat bij veel sportverenigingen, huisartsen, winkeliers dat deze hun AED nog steeds binnen hebben hangen en dat deze dus niet 24/7 inzetbaar is. Maar dat is niet het enige probleem die wij tegen komen wij zien ook vaak dat er geen onderhoud aan de AED wordt uitgevoerd of dat de AED te oud is. Veel mensen kopen een AED met de buurt of als bedrijf maar worden vaak slecht voorgelicht dat de elektroden en de Accu bij geen gebruik ook vervangen moet worden. Zegt Geert Kollen oprichter en bestuurder van de stichting.

Voor de elektroden is dit meestal om de twee jaar en de Accu om de 4 a 5 jaar en dat brengt veel kosten met zich mee. Ook moet de AED elke jaar gekeurd worden want wij praten wel over medische apparatuur.

Nu hebben wij als Stichting ook een beheer Stichting en als de mensen die een AED in hun bezit hebben en deze nog binnen hangt of niet is onderhouden roepen wij op om contact met ons op te nemen. Als u de AED naar buiten zou willen plaatsen dan betalen wij de buitenkast en nemen wij vanaf dat moment ook alle onderhoudskosten voor onze rekening. Dat geldt ook voor de mensen die hem wel buiten hebben hangen maar de onderhoud niet meer kunnen betalen kunnen ook gebruik maken van onze diensten.

Ook zorgen wij ervoor dat bij een reanimatie melding en deze AED is weer terug geplaatst dan komt er een vrijwilliger direct naar de locatie om de AED weer inzetbaar te maken. Zo voorkomen wij dat er onnodig problemen ontstaan door dat een AED niet inzetbaar zou zijn en iemand onnodig komt te overlijden. Ook zijn alle AED’S aangemeld bij Hartslagnu en onze eigen meldkamer.

Wij zijn op dit moment ook bezig om een vestiging in Twello te openen waar u dan ook terecht kan voor een EHBO en Reanimatie cursus.

Heeft u belangstelling of wilt u een afspraak maken dan kunt u een e-mail sturen naar info@stichtingaednederland.nl of u kunt bellen met 06-11841275

woensdag 1 juli

Deel dit bericht