Stichting Dorpsverfraaiing Twello

Stichting Dorpsverfraaiing Twello stemt meerdere werkzaamheden af met de gemeente. Het plaatsen van bloembakken wordt indien noodzakelijk overlegd. Sinds kort voorziet de Stichting de ronde bloembakken geplaatst bij de herinrichting van het centrum van bloeiende planten. Toen de Stichting de gemeente aanbood een rotonde te willen verzorgen werd dat met enthousiasme geaccepteerd.

Voorzitter Jansen vertelt dat de positieve reacties van de bevolking er mede toe hebben geleid dat het niet bij één rotonde is gebleven. De Stichting tovert nu drie rotondes om tot “bloemencirkels”. De vaste beplanting van de rotondes wordt gefinancierd door de gemeente. De éénjarige beplanting wordt bekostigd door de Dorpsverfraaiing.

Henk Ganzefles is een van de “mannen met groene vingers”. Hij vertelt samen met de andere vrijwilligers te genieten van het werk van de Dorpsverfraaiing. Bij het veranderen van de beplanting wordt er in groepen gewerkt. De eerste groep verwijdert “oude” bloemen, de tweede groep zorgt voor goede bemesting, waarna de nieuwe zeer deskundig gekozen bloemenpracht door de derde groep gepoot wordt. Gerard Bosgoed spreekt over de waardering van inwonenden, omwonenden van Twello en ondernemers, waar de mannen regelmatig een hapje of drankje aangeboden krijgen.

De juryleden van de landelijke Entente Florale 2018 kregen uitleg van “de Rode Brigade” tijdens hun rondtocht. “Ze waren erg onder de indruk”, aldus Linda Simons van de gemeente. Henk Ganzefles verheugt zich op het treffen met de internationale juryleden. Naast de nieuwe milieu vriendelijker tractor hoopt hij te kunnen vertellen waarvoor de antieke bakfiets ingezet wordt. Uitgesproken waardering van burgers, samenwerking met de gemeente en 100% inzet van de vrijwilligers van Dorpsverfraaiing Twello zorgen er mogelijk voor dat er ook in 2019 gewonnen gaat worden.

woensdag 10 juli

Deel dit bericht