Stichting Vrienden van Pampus

Wilp- U heeft er misschien al over gehoord, ‘Vrienden van Pampus’. Zoals een voetbalvereniging zijn ‘Club van 100’ heeft, heeft Stichting Pampus vanaf heden haar ‘Vrienden van Pampus’. Het doel van deze nieuw opgerichte stichting, is Stichting Pampus een warm hart toedragen door haar op allerlei manieren te ondersteunen, waaronder het financieren van projecten en/of doelen van Stichting Pampus.

De plannen lagen al even op tafel, maar er lag nog wat uitzoekwerk.

Enig navragen heeft inderdaad uitgewezen dat ‘even een beetje geld in zamelen’ net iets meer voeten in aarde heeft dan een bankrekening openen en Tikkies sturen.

Hopelijk gaat het straks ook om grote bedragen, dus is het ook maar beter dat alles voor de wet de belasting en niet geheel onbelangrijk, de transparantie voor de donateurs, zo goed mogelijk geregeld is. Er moet een stichting voor worden opgericht, Stichting Vrienden van Pampus.

Op deze manier is de nieuwe stichting niet BTW plichtig en komen de donaties voor 100% ten goede aan Pampus. Ook Pampus hoeft voor het ontvangen van de donatie geen BTW af te dragen.

Statuten zijn opgesteld en ingediend bij de notaris, een bestuur van 3 is gevormd omdat dat formeel noodzakelijk is, een eigen logo is opgemaakt en nu is het zo ver! Op 26 april 2021 passeert daadwerkelijk de akte bij de notaris en zetten Arthur Berends, Erik van Mulligen en Thea Kempink de handtekening.

Stichting Pampus, die dit jaar al weer haar 53e verjaardag mag vieren, heeft in de lange historie een breed netwerk aan sociale contacten opgebouwd. De Vrienden denken binnen dit netwerk maar ook zeker daar buiten, veel nieuwe Vrienden te kunnen maken en zo mooie bedragen binnen te halen. Deze kunnen gebruikt worden voor alle doeleinden, buiten de dagelijkse exploitatie om.

Van de Vrienden wordt een jaarlijkse donatie van minimaal € 50,- gevraagd. Middels stemming bepalen zij waarvoor Pampus hun geld mag gebruiken.

Vanzelfsprekend mag het bestuur van Stichting Pampus haar wensen uitspreken.

Vragen? Interesse? Mail vrijblijvend vrienden@pampus.org voor meer info!

woensdag 5 mei 2021

Deel dit bericht