Straatvoetballen op de Parkelerweg verbindt

Twello- Op zaterdag 25 januari jl. was het dan zo ver; kinderen en ouders van de Parkelerweg, Kruisakkerweg, Kruisdwarsweg en het Cruse, speelden op straat met elkaar. Na een luid gezongen Wilhelmus speelden vier teams tegen maar vooral ook met elkaar. Koud was het wel. Maar met warme hapjes, een vuurton en flink veel bewegen was dat geen probleem.

Samen wonen en samen-leven
De laatste jaren zijn er veel nieuwe gezinnen komen wonen in de buurt van de Parkelerweg. Er zijn ook veel kinderen geboren. Inmiddels is de buurt een gezellige en kinderrijke buurt waar weer veel buiten gespeeld wordt. Waar kinderen nieuwe vriendjes maken en elkaar opzoeken om samen erop uit te gaan.“He, woon jij hier in de straat?” “We kunnen wel een keer samen spelen”. Kinderen en hun ouders ontmoetten elkaar. Jong en oud had een rol in dit straatvoetbal evenement. Prachtig hoe spelen kan verbinden. Nieuwe kinderen in de buurt leerden elkaar kennen door samen te voetballen of te spelen. Op straat. Hoe leuk is dat?

Sport- en spelactiviteiten waarin je elkaar kunt ontmoeten
Het straatvoetbal toernooi startte met het gezamenlijk zingen van het Wilhelmus en het hijsen van de vlag. Daarna werden de vier teams voorgesteld en konden de eerste wedstrijden beginnen. Met een zorgvuldig uitgetekend veld , midden op de straat, werd een vurige maar vooral ook sportieve strijd geleverd onder alle kinderen. Ook de ouders - veelal getrainde supporters of arbiters - moedigden de kinderen sportief aan. Of kletsen gezellig met elkaar aan de kant.

Tot slot penalty’s schieten, latje schieten, een springkussen voor de allerjongsten en natuurlijk voor ieder kind een medaille. Gesponsord door de firma Veldwijk; ook een van de bewoners van de Parkelerweg.
Een laagdrempelig initiatief van een aantal enthousiaste ouders leidde tot saamhorigheid en verbondenheid, plezier door samen in beweging te zijn en met elkaar te voetballen.

Maatschappelijk draagvlak voor nieuwe initiatieven
Inmiddels is er voor het straatvoetbal evenement een zomereditie voorgesteld. De kou speelt de toeschouwers dan geen parten; het biertje in de derde ronde des te beter!
Sporten, bewegen en samen buitenspelen krijgt weer veel aandacht in de media. Initiatieven als deze dragen daaraan bij. Maar dragen vooral ook bij aan de leefbaarheid en het plezier van samen wonen in een fijne en gezellige buurt.
En de volgende dag speelden de kinderen als vanzelf samen door

woensdag 29 januari

Deel dit bericht