Stylingideeën met kerststerren

Twello- Feestdagen vol gezelligheid zorgen voor stralende gezichten in de donkere decembermaand. De kerstster (Poinsettia) hoort daar gewoon bij. Met zijn warme kleuren en sterachtige vorm brengt de kamerplant de extra sfeer die niet mag ontbreken. Simpele ideetjes voor een waar sterrenfeest vindt u de komende weken in het Voorster Nieuws.

Idee 5: Nieuw jasje
Geef oude bloempotten een nieuw leven. Bijvoorbeeld door er jute om heen te wikkelen. Een stoer, nieuw jasje als het ware. Kleren maken tenslotte de… kerstster. Een ‘aangeklede’ kerstster is ook leuk om cadeau te geven bijvoorbeeld op 12 december, de Dag van de Kerstster (Poinsettia Day).

Idee 6: Sterrendiner
Een eenvoudige feesttafel met een hoofdrol voor kerststerren (Poinsettia). Bijvoorbeeld met een aantal mini-sterren her en der verspreid over de tafel of door de bloemen uit de plant te knippen en in kleine glazen vaasjes of buisjes te zetten. Hou de afgeknipte stelen 5 tellen onder een warme kraan (ca. 60 graden Celsius) en vervolgens 5 tellen onder een koude kraan. Dan stopt de sapstroom en kun je zeker 2 weken lang genieten van de vrolijke bloemen.

Kijk voor meer informatie en inspiratie op www.facebook.com/kerstster.

Bron en fotocredit: Stars for Europe

woensdag 18 november

Deel dit bericht