Tal van muzikale optredens tijdens het Klompenfeest

Twello- Tijdens het klompenfeest zal het centrum van Twello aankomend weekend weer bruisen van allerlei activiteiten. Van donderdagavond 6 september tot en met zondag 9 september zijn er op verschillende locaties tal van muzikale optredens, braderieën en demonstraties. De openingsavond van het 39e klompenfeest wordt een muzikaal gebeuren van grote omvang.

Donderdagavond treedt niet alleen een keur aan jonge talenten op, maar ook de uit Italië afkomstige groep The Break Free Queen Tribute. De grootste theatershow ooit over het leven en werk van de legendarische Freddy Mercury en Queen nu in Twello.

Voor veel traditionele klompenfeest bezoekers zal de terugkeer van het jongerenconcert een blijde boodschap zijn. Het optreden van jonge talentvolle musici mag steevast rekenen op grote publieke belangstelling. Zoals gebruikelijk gaat vrijdag de basisschooljeugd aan de slag met allerlei Oudhollandse spelletjes. Rond 15.15 uur is het tijd voor de officiële opening door voorzitter Ronald Lieferink en burgemeester Jos Penninx, zij zetten het sein op groen voor drie dagen lang feest in het centrum van Twello. Zaterdag kan het publiek niet alleen genieten van de kermis en braderie, maar zeker ook van de ‘Ik hou van Holland show’ op het Dorpsplein, met onder andere DJ Roy en Jannes. Op het Plein Duistervoordseweg wordt weer het Multicultureel evenement georganiseerd. Sportievelingen kunnen om 14.00 uur starten bij zwembad de Schaeck voor de mini triatlon. ’s Avonds maken onder andere Pappa di Grazzi en DJ Roy op het Dorpsplein hun opwachting. Op het Plein Stationsstraat gaat Kevin le Bridge voor de nodige muzikale stemming zorgen. De Radio 538 DJ’s vindt u op het Plein Duistervoordseweg. Op hetzelfde plein begint de zondag met een oecumenische kerkdienst. ’s Middags vindt er een speciaal optreden plaats van de plaatselijke muziekvereniging Excelsior en Blech Bizarr, toneelvereniging Actief gaat het geheel extra omlijsten. Verder is er de Bromfietsrit en een Gezinsfietstocht die voert door de omgeving van Twello. Op diverse podia kunt u de optredens bijwonen van onder andere DJ’s en solisten en bands. Braderie, kermis en oude ambachten maken het gehele weekend deel uit van het evenement.

De overbekende zanger Jannes maakt deel uit van de ‘Ik hou van Holland show’ op zaterdagmiddag 8 september.

woensdag 5 september

Deel dit bericht