Team Midden wint titel Ambassadeursteam mbo 2024

Twello- Wat is hét gouden idee om het mbo te promoten? 31 mbo-ambassadeurs verdeeld over drie teams werkten maandenlang aan ideeën en plannen om het mbo nog beter op de kaart te zetten. Tijdens het Dit is mbo Ambassadeursgala op 13 mei jl. presenteerden de studententeams Noord, Midden en Zuid hun plannen. De glorieuze winnaar: Team Midden. “Vanaf het begin was er een teamgevoel.”

Team Midden is het komende jaar Ambassadeursteam mbo 2024. Met hun gouden idee wisten ze de jury te overtuigen en wonnen ze de titel in een echte ‘ideeënstrijd’ van Team Noord en Team Zuid. Bij de pitch op het Ambassadeursgala lieten de teams geen tactiek onbenut om het publiek in de zaal en de kijkers thuis te overtuigen. ‘Pitchers’ Niels en Mara van Team Midden kwamen dankzij hun solide presentatie en goede onderbouwing van hun idee, als winnaar uit de bus.

Een mbo-label
Niels en Mara van Team Midden: “Het mbo is overal maar is lang niet altijd zichtbaar. Dit terwijl onze maatschappij voor 60% op mbo’ers draait. Dat gaan wij veranderen! Wij bieden een label dat op de etiketten van de producten komt en zichtbaar is bij de diensten waar mbo’ers hun handen voor uitsteken. Denk aan zichtbaarheid bij producten in de supermarkt, of op de bon van een restaurant. Op een website komt het verhaal achter het label tot leven en wordt het belang van het mbo benadrukt bij de samenleving!”

Veel enthousiasme
Op alle drie de pitches werd gereageerd met veel steun en enthousiasme vanuit de zaal. Het bleef dan ook tot het laatste moment spannend in het sfeervolle theater Orpheus in Apeldoorn. Namens de jury bracht MKB Nederland-voorzitter Jacco Vonhof uiteindelijk het verlossende woord. Hij lichtte de keuze voor Team Midden toe: “Dit team wist met hun creatieve idee de zaal en de kijkers thuis te overtuigen. Met 62% van de stemmen is Team Midden gekozen als Ambassadeursteam mbo 2024!”

woensdag 22 mei 2024

Deel dit bericht