Tien jaar Ut Trepke

VOORST/EMPE.- Op 1 mei 2009 opende Herma Ruijsch-van Beek in Empe kinderdagverblijf Ut Trepke. In 2011 werd de nieuwe vestiging aan de Rijksstraatweg in Voorst betrokken, in 2013 gevolgd door de BSO in Teuge. In 2014 nam Herma peuterspeelzaal de Blokkentoren met vestigingen in Teuge en Apeldoorn over. In tien jaar tijd is Ut Trepke uitgegroeid tot een bedrijf met meerdere vestigingen met een compleet pakket zoals kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang en peuterspeelzaal.

Nu, in mei 2019 is Ut Trepke nog actief op vier locaties. Mede door toepassing van de wet IKK (Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang) ingesteld om de kwaliteit van kinderopvang te waarborgen en de daaruit voortvloeiende personeelskosten is de BSO (Buitenschoolse Opvang) in Teuge beëindigd.

De vestiging in Voorst telt 65 kindplaatsen, in Empe 32. Afhankelijk van de aanvraag biedt Ut Trepke ook plek op de flexopvang.

Herma is trots op het feit dat Ut Trepke is uitgekozen als pilot door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap voor de invoering van De Vroeg Voorschoolse Educatie (VVE = 2½ jaar tot einde groep 2). Een kwaliteitsslag! Hoe is een relatief klein bedrijf als Ut Trepke al georganiseerd in de VVE voor de doorlopende leerlijn naar school? Bij Ut Trepke hanteren ze deze educatieve leerlijn al sinds 2015 en alle medewerksters zijn VVE gecertificeerd. Een voorbeeld van het spelenderwijs leren is bijvoorbeeld leren lezen door middel van woordkaarten.

Ouders laten hun kinderen, eenmaal bij de opvang, ook als peuter graag blijven. Daarom biedt Ut Trepke die mogelijkheid dagelijks van 8.30 tot 11.30 uur. Maar gewoon een ochtend komen kan ook. Aangezien de overheid iedereen aan het werk wil zien, zijn er ruime toeslagmogelijkheden voor werkende ouders. Ut Trepke helpt desgewenst met aanvraagadvies.

Herma zorgt dat zij en haar personeel steeds bijblijven, erg belangrijk met de altijd nieuwe regels. “Dat betekent onder meer veel papierwerk, veel voorlichting bijvoorbeeld over de toeslagmogelijkheden. Het is prettig om zelf goed op de hoogte te zijn zodat je ouders kunt informeren. Al is het soms een hele toer om bij te blijven bij de sterk wisselende wet- en regelgeving”, aldus Herma. Trots dat ze dat samen kan doen met haar personeel. Van de 24 medewerksters op dit moment werken er al 4 vanaf het begin bij Ut Trepke.

Vanwege het 10-jarig bestaan is het thema vanaf 1 mei op alle locaties: Feest!

Op 1 mei was de aftrap met een personeelsuitje naar Burgers Zoo. Onder leiding van een IVN gids kregen ze rondleiding en nadien werd er gegeten in de Desert. Een goed begin van de feestmaand! De maand wordt afgesloten met een feestje voor alle kinderen.

woensdag 8 mei

Deel dit bericht