Total tankstation aan de Rijksstraatweg wordt BP

Twello- Het Total tankstation aan de Rijksstraatweg in Twello heeft afgelopen maand een transformatie ondergaan: het grijs-rode Total colbert werd verruild voor een fris groen BP jasje. Vanaf nu zal het tankstation van Jos Willems brandstof van BP aanbieden. Het tankstation ‘de Paal’ aan de A1, waar Willems ook deels eigenaar van is, zal nog Total blijven.

Tankstation aan de toenmalige Rijksweg

Het pompstation aan de Rijksstraatweg kent een rijke historie. In 1953 is de vader van huidig eigenaar Jos Willems de eigenaar van het toenmalige Esso tankstation. Men was in die tijd nog vrije ondernemer en kon zelf zijn brandstofleverancier kiezen. Toentertijd was de Rijksstraatweg, toen beter bekend als Rijksweg, nog de hoofdweg. Toen de A1 werd aangelegd kreeg Willems senior de kans ook mee in te stappen in een tankstation. Een drieluik van de Staat, de oliemaatschappij en Willems. In 2011 veranderde het Esso station aan de A1 van brandstofleverancier: Esso werd Total. Jos Willems besloot het tankstation aan de Rijksstraatweg ook over te zetten naar Total. Dit voor de herkenbaarheid, het gemak voor zowel klanten als medewerkers en uniformiteit.

Tankstation in 2018 en verder

Nu verruilt het tankstation het logo van Total voor die van BP. Een logische keuze, volgens Willems. BP is een premium brandstofleverancier met hoge kwaliteit. Na Shell is BP één van de grootsten in Nederland. Op 2 januari werden de eerste oude logo’s van het benzinestation afgehaald en op 4 januari zaten de eerste felgroene stickers op de pompen. Een hele klus, zeker toen na een paar dagen bleek dat het niet om de juiste kleur groen ging. Alles moest er weer af en opnieuw beplakt worden. Naast de herkenbaarheid van BP heeft het een goed spaarsysteem, meent Willems. Zo kunnen er bij elke tankbeurt punten gespaard worden, die ingeleverd kunnen worden bij o.a. Big Bazaar, BCC en Sport2000.

Het bedrijf

Jos Willems zelf is operationeel op de achtergrond getreden. Zijn dochter Chantal voert het management en administratie, Marco Willems de operatie. Willems geeft aan het fijn te vinden nog samen te werken en te kunnen sparren met zijn dochter.

Shops van de stations

Willems bezit de shop aan de A1, welke bekend staat om de verkoop van verse broodjes. De tankshop aan de Rijksstraatweg wordt later dit jaar flink onder handen genomen, om helemaal bij de frisse groene look van BP te passen. De officiële opening van het vernieuwde tankstation zal dan ook later dit jaar, wanneer alles af is, plaatsvinden.

woensdag 31 januari

Deel dit bericht