TREC workshop van Hobby Horse

TWELLO- Afgelopen zondag heeft ponyclub Hobby Horse kennis gemaakt met een hindernissenparcours als onderdeel van de TREC.

Wat is TREC: deze Franse afkorting staat voor: Technique de Randonneé de Competition. Een bekwaamheidstest voor het maken van een trektocht te paard, maar dan in wedstrijdvorm.

De wedstrijd bestaat uit 3 onderdelen.

1. POR: oriëntatierit met kaart en kompas

2. MA : een gangenproef voor je paard in stap en galop

3. PTV: een hindernissenparcours en behendigheidsoefeningen

Maar liefst 12 leden hebben meegedaan aan de PTV in een binnenmanege van een lid van TREC Twello. Daar waren diverse hindernissen nagebootst, zoals een slalom, labyrint, sloot, hek en laaghangende takken waar je onder door moet. De meeste paarden en pony’s deden goed hun best om de hindernissen te nemen, een enkeling vond het eng, maar werd met veel geduld geholpen. Iedereen was erg enthousiast over deze workshop. Ook de pony’s vinden het erg leuk, het is afwisselend en ze leren zich te concentreren op hun ruiters en op de hindernissen.

En voor de toeschouwers was een heuse koek en zopie tent aanwezig!

Hobby Horse is een kleine gezellige pony en paardenvereniging voor recreatie- en wedstrijdruiters. Iedereen is welkom, alle soorten en maten pony’s en alle niveaus. De lessen vinden plaats in Manege Voorst in de wintermaanden en bij De Hoefhof in Teuge in de zomermaanden. Kijk eens op de Facebookpagina of meld je aan voor een proefles via rvpchobbyhorse@outlook.com .

woensdag 20 november

Deel dit bericht