Trio kunstenaars in Galerie De Statenhoed

Twello- Drie weken lang zijn in galerie De Statenhoed van de Kunstkring Voorst de prachtige werken te zien van de beeldend kunstenaars Gerald Breukelman uit Zwolle, Gerda Westinga uit Deventer en Greet Wiersma uit Diepenveen. De opening van hun expositie met de titel “Geverfd, getekend en geplakt” vindt plaats op zaterdag 14 januari a.s. om 15.00 uur. Het is een opening met vrije inloop voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst in het algemeen en de werken van Gerard, Gerda en Greet in het bijzonder.

Gerard Breukelman toont collages met een heel eigen signatuur. In zijn werk creëert hij taferelen die steeds weer intrigeren. Hij is een ervaren illustrator met een geschiedenis in de kunst- en ambachtsindustrie. Hij kreeg zijn opleiding aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle.

Gerda Westinga maakt lino’s met als inspiratiebron de gerenommeerde Belgische grafische kunstenaar Frans Masereel en de Amerikaanse portretschilder Alice Neel. Gerda is eveneens opgeleid aan ArtEZ in Zwolle, als docent Beeldende vorming.

Greet Wiersma toont haar verfijnde pasteltekeningen en schilderwerken in acryl. Zij is autodidact en creëert vooral figuratief werk, geïnspireerd op de natuur en haar eigen omgeving.

De expositie van het drietal duurt van vrijdag 13 januari tot en met zondag 29 januari. Galerie De Statenhoed aan de Dorpsstraat 11a in Twello is vrijdag, zaterdag en zondag geopend vanaf 14.00 tot 17.00 uur. Meer info op www.kunstkringvoorst.nl

woensdag 11 januari 2023

Deel dit bericht