Tulpenverkoop levert € 685,- op voor kankeronderzoek

Wilp- Afgelopen zaterdag hing er een gezellige sfeer op de wekelijkse markt in het centrum van Wilp. Een dame speelde op haar accordeon, de kooplui waren druk in de weer voor hun klanten en honderden tulpen kleurden het terras. Deze tulpen, afkomstig uit Voorst, werden eenmalig verkocht door Stichting Wilp Staat Op en Marjolein Laninga. De opbrengst kwam volledig ten goede aan Alpe d’HuZes. Dit is een uniek sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Op 1 juni 2023 beklimmen 5000 deelnemers de Alpe d’Huez en Marjolein is er één van.

Krachten gebundeld
Marjolein vertelt waarom ze meedoet aan Alpe d’HuZes: “Ik geloof in de kracht van krachten bundelen om iets groots te bereiken. Om persoonlijke redenen zal ik 2 jaar meedoen aan de Alpe d’HuZes en geld inzamelen voor een wereld waarin je niet meer doodgaat aan kanker”. Ze verloor haar vader aan de ziekte toen ze 15 jaar was. “Papa krijgen we niet terug, hopelijk kan ik wel bijdragen aan een andere levensloop van toekomstige papa’s, mama’s en kinderen met kanker”, aldus Marjolein. Hoe krachtig het kan zijn wanneer krachten gebundeld worden werd afgelopen zaterdag eens te meer duidelijk. Marjolein en Stichting Wilp Staat Op sloegen de handen ineen en samen bedachten ze de tulpenactie. En met succes. “Het was een geweldige dag! Wat een energie en overdonderende afname van tulpen”, vertelt Marjolein enthousiast. Zo’n 250 bosjes werden er verkocht, plus verschillende schoven en zelfs een vaas werd verkocht. “Veel meer dan we verwacht hadden. Bijna €700,-, een prachtig resultaat voor Alpe d’HuZes!”

De organisatoren willen Arjan Wesselink, van IJsseltulp uit Voorst, bedanken voor de prettige samenwerking. Marjolein hoopt de komende maanden nog meer geld op te halen. Dit kan onder andere via persoonlijke donaties op haar eigen pagina: www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/marjoleinlaninga/

Marjolein Laninga en Stichting Wilp Staat Op sloegen de handen ineen en verkochten tulpen.

woensdag 1 februari 2023

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws